23:53, sob, 27. Apr

Mariborski policisti imeli polne roke dela s pijanimi vozniki, zoper enega uporabili prisilna sredstva





Mariborski policisti so bili včeraj, 7. marca 2023, v popoldanskem času obveščeni, da voznik osebnega avtomobila med vožnjo po cesti na relaciji iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju vozi nezanesljivo oz. vjuga.

Ko so ga policisti ustavili, voznik ni želel izročiti na vpogled osebnih dokumentov, prav tako ni hotel sodelovati v policijskem postopku in je tudi odklonil preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola.

“Ker je voznik hotel s kraja pobegniti in ni upošteval zakonitih ukazov policistov, kljub temu, da je bil opozorjen tudi na uporabo prisilnih sredstev so mu bili policisti na kraju primorani nadeti sredstva za vklepanje in vezanje – lisice,” so sporočili iz PU Maribor.

Kršitelj si je zaradi neupoštevanja ukazov policistov ter nedostojnega vedenja prislužil plačilni nalog, prav tako bo zoper njega na pristojni oddelek Okrajnega sodišča v Mariboru uveden obdolžilni predlog zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Brez vozniškega dovoljenja ter pijan za volanom

Policisti so tudi na regionalni cesti, izven naselja Močna ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozilo vozil, kljub temu, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. “Prav tako je vozilo vozil pod vplivom alkohola, saj je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pri pravilni uporabi pokazal 1.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so vozniku vozilo zasegli. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru na Oddelek za prekrške, prav tako mu je bil na kraju izdan plačilni nalog,” pojasnijo na PU Maribor.

Pijanega voznika ustavili policisti Policijske postaje Gorišnica

“Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj, 7. marca 2023, v večernem času imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je opravil preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, katerega rezultat je pri pravilni uporabi bil 1.04 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno policijsko pridržanje ter podan odbolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče,” dodajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.