21:36, sob, 27. Apr

Mariborski policisti izvedli poostren nadzor, štirim voznikom zasegli vozila





Mariborski prometni policisti so minulo sredo izvedli poostren nadzor nad vozniki mopedov.

“V poostrenem nadzoru so štirim voznikom, ob ugotovljenih drugih prekrških, ki so jih storili, zasegli vozila, enemu zato, ker je v cestnem prometu vozil moped s konstrukcijsko dovoljeno hitrostjo do 45 km/h brez veljavnega vozniškega dovoljenja, trem pa zato, ker so v cestnem prometu vozili predelane mopede, ki so dosegali višjo hitrost od predpisane konstrukcijsko določene hitrosti,” so sporočili iz PU Maribor.

Med temi je izstopal predelan moped s konstrukcijsko določeno hitrostjo 25 km/h, pri katerem je bila, v okviru odrejenega izrednega tehničnega pregleda, ugotovljena hitrost 109,6 km/h.

Zoper voznike, ki so jim bili mopedi zaseženi, so bili podani obdolžilni predlogi na pristojno sodišče. Policisti vsem voznikom in lastnikom mopedov svetujemo, da vozil ne predelujejo, ker s predelavo in spremembo poslabšajo varnostne in okoljevarnostne lastnosti. Takšna vozila v cestnem prometu ne predstavljajo zgolj nevarnosti voznikom ki jih vozijo, temveč tudi vsem drugim udeležencem v prometu,” so še zapisali.

Policisti bodo s tovrstnimi poostrenimi nadzori nadaljevali, pri nadzoru cestnega prometa bodo uporabili vsa razpoložljiva tehnična sredstva, zoper kršitelje pa dosledno ukrepali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.