21:39, pet, 3. Maj

Mariborski policisti komaj ustavili mladoletnega voznika





Mariborski policisti so v nedeljo zvečer po skoraj enournem lovu v bližini Botaničnega vrta v Pivoli le uspeli ustaviti mladoletnega voznika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je s starejšim avtomobilom BMW storil več cestno prometnih prekrškov. Morebitne priče divjanja zdaj naprošajo, da jih pokličejo ali se oglasijo pri njih.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, so malo pred 23. uro zvečer policisti na Cesti proletarskih brigad v Mariboru ustavljali voznika starejšega osebnega avtomobila BMW, serije 3, temnejše barve, ki je storil več cestno prometnih prekrškov. Mladoletnik policistov ni upošteval in vozila ni ustavil.

S še hitrejšo vožnjo je nadaljeval čez Koroški most proti Gosposvetski cesti, pri tem ogrožal ostale udeležence v prometu in se odpravil v smeri Selnice ob Dravi, Fale in Lovrenca na Pohorju. Z nevarno in ogrožajočo vožnjo je nadaljeval proti Rušam, se vrnil v Maribor, kjer je zavil na makadamsko cesto skozi Stražun.

Čeprav so ga policisti skušali večkrat ustaviti, tudi z uporabo sredstev za prisilno ustavljanje motornih vozil, je z divjanjem nadaljeval skozi mesto in proti Bohovi. V bližini Botaničnega vrta v Pivoli so ga policisti malo pred polnočjo le izsledili.

Ker je voznik med nevarno vožnjo ogrožal več udeležencev v cestnem prometu, policisti njih in druge morebitne priče prosijo, naj se zglasijo na Postaji prometne policije na Ptujski cesti v Mariboru oziroma pokličejo na telefonski številki 02/450-20-30 ali 113. Mladoletnega voznika čaka kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.