23:28, pet, 27. Maj

Mariborski policisti preprečili širjenje požara in obvarovali življenje

Pogumni mariborski policisti so minuli ponedeljek preprečili širjenje požara in obvarovali življenje ter premoženje stanovalcev.

 V ponedeljek, 31. julija, so okrog 19.50 prejeli več klicev stanovalcev in očividcev o močnem ognju in dimu v stanovanjskem bloku na Smetanovi ulici v Mariboru. Do gorečega stanovanja so se odpravili policisti Mitja Božnik, Darko Vujičić in Miran Lešnik s Policijske postaje (PP) Maribor I, ki so bili že na kraju zaradi prijave poškodovanega vozila. Kot so sporočili iz PU Maribor, so policisti potrkali na vrata. Odprl jih je 32-letnik in v trenutku, ko je na pragu zagledal policiste, je vrata skušal takoj zapreti. Iz stanovanja se je pričel valiti dim, v notranjosti pa je bil viden večji ogenj, zato policistom ni preostal drugega, kot da so moškega obvladali s pomočjo prisilnih sredstev, so sporočili iz PU Maribor.  “V tistem trenutku nisem pomislil na nič drugega kot na to, da moram vstopiti, saj bi lahko bil v stanovanju še kdo, gasilcev pa še ni bilo na kraju,” je dejal policist Mitja Božnik in brez pomisleka vstopil v goreče ter zadimljeno stanovanje. K sreči je bilo prazno, ker pa se je požar širil, je pričel z gašenjem.
policist_simbolicno

S svojim pogumnim ravnanjem so mariborski policisti tako preprečili širjenje požara ter posledično obvarovali življenje in premoženje stanovalcev. Dvema policistoma je bila zaradi vdihovanja dima nudena medicinska pomoč in sta bila odpeljana v bolnišnico, a k sreči nista utrpela posledic, pravijo na PU Maribor.

“Ob ogledu kraja požara je bilo ugotovljeno, da je v stanovanju 32-letnika, ki je trenutno v psihiatrični oskrbi, najprej zagorel lesen stol in blazine za sedenje, požar pa se je razširil na lesen balkon in po tleh proti notranjosti. Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni 10.000 EUR,” so sporočili.

Zaradi namerne povzročitve požara pa policisti zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem povzročitve splošne nevarnosti (314 čl. KZ), za kar je zagrožena kazen do 5 let zapora. Zoper istega osumljenca, ki je pred tem poškodoval tudi osebni avtomobil, policisti zbirajo obvestila tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (220 čl. KZ), za kar je zagrožena kazen do 2 let zapora, pravijo na PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *