11:52, pet, 3. Maj

Mariborski policisti prijeli tri serijske vlomilce





Mariborski policisti so v noči iz srede na četrtek v dveh različnih primerih s pomočjo občanov prijeli tri serijske vlomilce, ki so tovrstna kazniva dejanja izvrševali že v preteklosti. Tako 34-letnega Mariborčana, ki je vlamljal na območju Brestrnice, kot 21 in 25-letnika iz Šentilja bodo s kazensko ovadbo pripeljali pred preiskovalnega sodnika.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Policisti so v sredo zvečer prejeli več klicev stanovalcev z območja Brestrniške grabe, da so opazili sumljivega neznanca, ki so ga v dveh primerih celo zalotili in pregnali pri poskusu vloma v stanovanjske hiše oziroma druge objekte. Takoj so se odzvali in z vsemi razpoložljivimi patruljami izvedli blokado širšega območja, saj naj bi se neznanec gibal tako peš kot z osebnim avtomobilom.

Malo pred 22. uro so policisti osumljenega prijeli na avtobusnem postajališču v Bresternici in pri njem našli več ukradenih predmetov – 34-letniku so odvzeli prostost in ga pridržali. Danes, ko bodo končane hišne preiskave, ki še potekajo, bo osumljenega s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča. Istega storilca sicer sumijo, da je nekaj kaznivih dejanj velike tatvine izvršil že konec leta 2014.

Sicer pa so se mariborski policisti z vlomilci isto noč ukvarjali še enkrat. V četrtek okoli druge ure zjutraj so namreč prejeli anonimno prijavo, da dva neznanca vlamljata v gostinski lokal na Kamniški ulici v Mariboru, v katerega je bilo v zadnjem mesecu vlomljeno že dvakrat

Kmalu zatem so prijeli 21 in 25-letna moška iz Šentilja, prav tako povratnika pri tatvinah. Mlajši je bil zaradi prestajanja kazni zapora zaradi podobnih dejanj iz zapora odpuščen le nekaj ur pred tem, starejši pa konec novembra lani. Oba bodo po hišnih preiskavah še danes s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

V neposredni bližini kraja prijetja so našli tudi odklenjen osebni avtomobil, ki sta ga uporabljala osumljenca. V njem je bilo več predmetov, od cigaret, alkoholnih pijač do športnih copatov, za katere sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Doslej so ju osumili vlomov v različne gostinske lokale na območju Šentilja, Lenarta, Maribora, Rač in Slovenske Bistrice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.