06:51, pet, 17. Maj

Mariborski policisti ujeli več tujcev, nekaj tudi otrok





Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor poroča o tem, da so ujeli tujce, ki so šli čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

FOTO: PMP Gruškovje/Slika je simbolična

Včeraj, okoli 16.15 so imeli policisti PP Podlehnik v postopku 5 državljanov Hrvaške, ki so z osebnim vozilom nemških registrskih številk, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Med omenjenimi kršitelji so šestim polnoletnim kršiteljem izrekli globo

Še v času opisanega postopka, so ustavili še en osebni avtomobil nemških registrskih vozil, v katerem so bili še 4 državljani Hrvaške. Tudi oni so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Med vsemi devetimi kršitelji so šestim polnoletnim kršiteljem izrekli globo, ostali trije so bili otroci.

Prijeta tudi dva tujca, ki sta se skrivala v tovornjaku 

Včeraj dopoldan so policisti v podjetju na območju PP Slovenska Bistrica prijeli državljana Pakistana in državljana Afganistana. Tujca sta skrita v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje nedovoljeno vstopila v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih bodo danes popoldan predali hrvaškim varnostnim organom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.