03:53, pon, 29. Apr

Mariborski policisti začeli z 11. otroško varnostno olimpijado





Z današnjim dnem se začenja že 11. otroška varnostna olimpijada – vzgojno-preventivni projekt, ki ga pripravlja Policijska uprava Maribor.

Z današnjim prvim od skupaj šestih predtekmovanj se je na Osnovni šoli (OŠ) Majšperk začela že 11. otroška varnostna olimpijada. Gre za vzgojno-preventivni projekt, ki ga že nekaj let pripravlja Policijska uprava (PU) Maribor, zaključna prireditev z najboljšimi iz vseh predtekmovanj pa bo potekala 2. junija v mariborski športni dvorani Lukna.

Projekt že od 2006
Mariborski policisti projekt izvajajo od leta 2006, od leta 2008 pa so v njem poleg policije kot nosilca združene aktivnosti vseh služb, ki v regiji skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu. Po besedah koordinatorja aktivnosti Boštjana Vogrinca v projektu sodelujejo predvsem zaradi prispevka k večji varnosti otrok.

Otroška varnostna olimpijada je skupinsko tekmovanje, na katerem učenci četrtih razredov skozi igro pokažejo pridobljena znanja o varnosti in zaščiti ter določene vsakodnevne spretnosti.

V ospredju pa ni tekmovalnost otrok, temveč želijo organizatorji skozi igro in zabavo pri otrocih pridobiti potrebno znanje o varnosti in samozaščiti.

Lani več kot tisoč otrok
Po današnjem predtekmovanju v Majšperku se bodo v naslednjih dneh zvrstile še prireditve na osnovnih šolah v Dornavi, Jakobskem dolu, Framu, Selnici ob Dravi in OŠ Draga Kobala v Mariboru, najboljše pa čaka še finale v začetku junija v dvorani Lukna. Lani je na jubilejni deseti olimpijadi sodelovalo že 1.090 otrok, od tega tudi 30 četrtošolcev iz Hrvaške.

Foto: Marko Pigac
Foto: Marko Pigac

Za še večjo zanimivost otroke na finalnih prireditvah z obiskom ponavadi razveselijo različni vrhunski športniki, med drugim Tina Maze, Dejan Zavec, Jurij Tepeš, Iztok Čop, Jakov Fak in mnogi drugi, ki so na svoj način povezani s policijo.

Tako kot že nekaj zadnjih let, bodo dogodku tudi letos dodali humanitarno noto z rekreativno akcijo Štengijada. Gre za že 5. odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor v teku po 455 stopnicah na Kalvarijo za velik prehodni pokal, ob tem pa vsak član ekipe, med katerimi so tudi številni znani Mariborčani, s plačilom startnine prispeva sredstva za tiste, ki so potrebni pomoči.

 

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.