04:11, ned, 19. Maj

Mariborski študentski radio praznuje 25 let





Mariborski radio Študent (MARŠ) te dni obeležuje 25-letnico svojega delovanja in ob tej priložnosti tudi letos že tradicionalno pripravlja vrsto dogodkov. Kot so povedali na današnji novinarski konferenci so se letos poleg obsežnega glasbenega festivala v koncertni dvorani Gustaf odločili organizirati tudi tridnevno mednarodno konferenco o participaciji v medijih in družbi, ki se začenja v sredo.

novinarska radia mars 25 let (2)

Radio MARŠ, ki se je v preteklih letih soočal z burnim dogajanjem in vprašanjem obstoja, gre v novo obdobje precej bolj optimistično, saj so med drugim dočakali selitev v nove prostore skupnostnega centra Tkalka v središču mesta, kamor so se preselili iz kletnih prostorov študentskih domov.

Z glasbenimi dogodki ob letošnjem okroglem jubileju so Maršovci začeli že na kulturni praznik s harmonikarskim koncertom Bratka Bibiča, drevi pa bodo v živo preko etra predvajali improvizirani koncert Irene Tomažin in Nikolaja Galena.

Obiskovalci sredinega dogodka v Gustafu bodo doživeli zvoke hrvaškega umetnika Daria Krmpotića na žagi, za enega vrhuncev pa bo isti večer poskrbel še Jozef van Wissem, ki bo na lutnji izvajal glasbo filma Jima Jarmuscha Večna ljubimca.

V četrtek bodo za blues in rock’n’roll večer poskrbeli Vlasta Popić, Atila Boštjančič a.k.a. Tetanus ’till in zasedba Prismojenih profesorjev bluesa. Za veliki finale obeležitve obletnice bodo poskrbeli Dance Mamblita, ki kot vedno napovedujeta hojo po robu zvoka, pomenov in žura, ter Demolition Group, ki bodo samo za Maršev praznik prišli neposredno iz studia, kjer snemajo nov album.

Sicer pa bo od srede do petka v Tkalki potekala tudi mednarodna konferenca, na kateri bodo govorili o vprašanjih participacije v medijih in družbi. Kot pojasnjujejo organizatorji, je namen konference združevanje vseh deležnikov pri ustvarjanju pravične medijske krajine in razširitev publike Mariborskega radia Študent.

“Želimo si učinkovitega stika s porabniki, strokovnega družbeno angažiranega dela in odzivnosti na aktualno dogajanje v družbi,” pravijo sodelavci študentskega radija, ki se jim bodo pri premišljevanju o medijih kot pomembnem dejavniku sodobnih demokratičnih družb ter o problemih njihove vloge na globalni, nacionalni in lokalni ravni, pridružili mednarodni strokovnjaki s področja medijev in družbe, pa tudi odločevalci, uporabniki in izvajalci.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.