Mariborski vodovod izvaja dezinfekcijo pitne vode

Mariborski vodovod bo izvajal preventivno dezinfekcijo pitne vode na celotnem območju Mestne občine Maribor, Občine Ruše ter Občine Selnica ob Dravi.

FOTO: Pixabay.com

Do konca meseca preventivna dezinfekcija pitne vode

Uporabnike pitne vode na območju Mestne občine Maribor in drugih občin, ki jih s pitno vodo oskrbuje Mariborski vodovod d.d. obveščajo, da se bo od srede 16.6.2021 do predvidoma srede 30.6.2021, izvajala preventivna dezinfekcija pitne vode na celotnem območju Mestne občine Maribor, Občine Ruše ter Občine Selnica ob Dravi, v delu, kjer se ta običajno ne izvaja.

Namen preventivne dezinfekcije, ki jo izvaja Mariborski vodovod do dvakrat letno je preprečiti razvoj mikroorganizmov v vodovodnem sistemu, ki bi lahko eventualno poslabšali kakovost pitne vode. Izbran čas preventivne dezinfekcije sovpada s pričakovanimi vremenskimi razmerami in preprečitvijo razvoja mikroorganizmov v vodovodnem omrežju in pri uporabnikih.

“Ukrep je začasen in ne vpliva na kakovost pitne vode! Voda bo tudi v času izvajanja preventivne dezinfekcije zdravstveno ustrezna, primerna za pitje, pripravo hrane in osebno higieno,” so še zapisali na Mariborskem vodovodu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

1 KOMENTARJEV
WilliamMaido     30.07.2021 ob 13:19

single women dating free local dating sites no fees.