19:37, ned, 19. Maj

Mariborski vodovod ponovno z rekordnimi prihodki





Mariborski vodovod je imel lani najvišje prihodke v 114-letni zgodovini tega podjetja. Ti so znašali 19,1 milijona evrov, od tega so na trgu pridobili 9,1 milijona evrov, je po včerajšnji skupščini povedal direktor Danilo Burnač.

Danilo Burnač, direktor Mariborski Vodovod (7)

Delničarji družbe so se na današnji skupščini seznanili z letnim poročilom za poslovno leto 2014. Uprava in nadzorni svet sta predlagala, da se polovica od 122.558 evrov bilančnega dobička razdeli za dividende, druga polovica pa gre v statutarne rezerve. Bruto dividenda na delnico bi znašala 0,2146 evra.

Mestna občina Maribor kot največja lastnica podjetja je podala nasprotni predlog, da se ves dobiček razdeli v obliki dividend. “Kljub temu da ima mariborska občina 75-odstotni delež in bi lahko tudi sama izglasovala takšen predlog, so nasprotni predlog podprle vse preostale občine prisotne na skupščini,” je pojasnil Burnač.

Skupščina je izglasovala tudi zaupnico upravi in nadzornemu svetu za poslovno leto 2015. Za letošnje poslovno leto je bila za redno revizijo potrjena revizijska družba Revidicom iz Maribora.

Mariborski vodovod, ki je v lasti 19 občin, oskrbuje z vodo okoli 220.000 prebivalcev na severovzhodu Slovenije in vzdržuje cevovodni sistem v skupni dolžini 1540 kilometrov. Leta 2013 je imel 14,7 milijona evrov prihodkov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.