00:00, sob, 20. Apr

Mariborski zdravstveni dom jutri začne cepljenje kroničnih bolnikov proti covidu





Mariborski zdravstveni dom bo jutri začel cepiti kronične bolnike. Nadaljevali pa bodo tudi cepljenje starejših od 70 let. Zaprosili so namreč za dodatne odmerke cepiv, tako da bodo lahko cepljenje nemoteno nadaljevali tudi v prihodnje.

Direktor mariborskega zdravstvenega doma Jernej Završnik nam je povedal je, da bodo lahko jutri že začeli cepljenje kroničnih bolnikov, starih od 19 do 65 let, teh je v Mariboru približno 4.500. Nadaljevali pa bodo tudi cepljenje starejših od 70 let.

Cepiva razporejajo tako, da s cepivom AstraZeneca cepijo mlajše od 65 let, starejše pa z RNA-cepivi. Cepijo pa na dveh lokacijah.

Nekaj obvestil o stranskih učinkih dosedanjega cepljenja so dobili. Kot pravi, gre večinoma za tipične stranske učinke, ki praviloma v 24 urah izginejo.

Izpostavil je, da v manjših lokalnih skupnosti, sredinah, že cepijo nekatere mlajše. To v Mariboru še ni bilo mogoče, saj je tu več oseb, hkrati pa skrbijo tudi za domove za starejše, zavod Hrastovec, zavod Dornava, kar pa ni bilo upoštevano pri razdeljevanju števila odmerkov cepiv.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.