21:14, sre, 17. Jul

Mariborsko gledališče išče direktorja

Ministrstvo za kulturo je danes na svoji spletni strani objavilo razpisa za direktorja dveh javnih zavodov, Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Opera in balet Ljubljana ter SNG Maribor. Oba sta odprta do 16. junija. Kandidati morajo k prijavi priložiti program delovanja zavoda v prihodnjih petih letih.

SNG MariborZa delovno mesto ravnatelja ljubljanske Opere se lahko prijavijo kandidati, ki imajo univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo, imajo najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih in poznajo dejavnost zavoda. Pričakuje se tudi znanje najmanj enega tujega jezika na višji ravni in najmanj enega tujega jezika na osnovni ravni ter sposobnost za organiziranje in vodenje. Izbranega kandidata bo minister za kulturo za ravnatelja ljubljanske operno-baletne hiše imenoval po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta zavoda za obdobje petih let.

Tudi za direktorja mariborskega gledališča bo minister izbranega kandidata imenoval za obdobje petih let po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta zavoda.

Ljubljansko operno hišo trenutno vodi Peter Sotošek Štular, mariborsko gledališče pa Danilo Rošker.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.