13:28, sob, 18. Maj

Mariborsko Pohorje pripravljeno na novo smučarsko sezono





Podjetje Marprom, ki primarno skrbi za mariborski potniški promet, zadnji dve leti pa tudi upravlja z Mariborskim Pohorjem, je danes predstavilo smele načrte za prihajajočo smučarsko sezono. S ponudniki namestitev na Pohorju so ustvarili novo blagovno znamko Visit Pohorje, ki tako vabi k obisku. V teh dneh bodo že začeli zasneževati smučišča.

V javnem podjetju Marprom si obetajo dolgoročno, 15-letno koncesijo za upravljanje z žičniškimi napravami in smučišči na Mariborskem Pohorju in skladno s tem snujejo dolgoročne načrte. Ob tem so sklenili sodelovanje z mariborskimi alpskimi smučarji Ilko Štuhec, Boštjanom Klinetom in Klemnom Kosijem ter z njimi podpisali pokroviteljske pogodbe. Smučarji bodo tako v prihodnje na tekmah svetovnega pokala promovirali Pohorje s posebnimi logotipi.

“Za nas se nesrečna zgodba z Mariborskim Pohorjem s podelitvijo dolgoročne koncesije za 15 let končuje. Zahvalil bi se mariborskim smučarjem, ki nas uspešno zastopajo in ki so sami izrazili pobudo za promocijo hriba in mu želeli nekaj vrniti. Večkrat radi rečemo, da so športniki najboljši promotorji domovine. Zahvalil bi se jim za pripravljenost promovirati Mariborsko Pohorje povsod, kjer se bodo pojavljali,” je uvodoma dejal direktor Marproma Bernard Majhenič.

visit-pohorje-marprom-1

Podjetje je ob tem razgrnilo nov logotip Visit Pohorje, ki prikazuje veliko hribovito srce v obliki črke V. “Pokazati želimo to veliko pohorsko srce, ki je vedno odprto, zeleno, daje dobrodošlico vsem, ki pridejo. Barvi logotipa sta modra in zelena, barvi neba in vode, Pohorje je zeleno. S 15-letno koncesijo želimo razvijati to zgodbo, da bodo vsi, ki delajo s Pohorjem, gostinci, ponudniki namestitev in drugi, del te zgodbe. Na Pohorju želimo odpreti trgovinico s spominki za obiskovalce, tega zdaj še ni,” pa je dejal tiskovni predstavnik Marproma Dominik Dukarič.

Blagovna znamka Visit Pohorje je bila danes na ogled prvič, zdaj je uradno zaščitena, prav tako so zakupljene domene na spletu. S ponudnikom hotelskih zmogljivosti Terme Maribor bodo zagnali skupni spletni portal, k sodelovanju bodo vabljeni vsi zainteresirani ponudniki namestitev, gostinci in izvajalci športnih dejavnosti.

Pohorje je te dni po vrhu že zasneženo. Predprodaja smučarskih vozovnic že poteka, za odrasle so letne vozovnice 300 evrov, za otroke 190. Ker so bile padavine v minulih letih skromne, bo pri tem nizko ležečem smučišču veliko odvisno od umetnega zasneževanja.

Mariborski mestni svetniki so zato v četrtek dali Marpromu poroštvo za najem posojila za nakup opreme za urejanje smučišč na Mariborskem Pohorju. “Imeli smo zagotovilo mestnega sveta, da bomo za investicije na Pohorju, če bomo pravočasno pripravljeni, dobili povrnjena sredstva. Pohorje je pripravljeno, pogodba je podpisana, danes plačamo 39 topov, v torek še šest teptalnikov, v sredo za dve črpališči vode. Gremo v razpis za pridobitev petletnega kredita, da bomo denar, ki smo si ga sposodili, tudi vrnili,” je o ambicioznih načrtih dejal Majhenič.

Ekipa že danes razporeja topove po smučišču. Ker pričakuje hladne dni v prihodnje, se bo zasneževanje Areha po napovedih začelo že kmalu.

Sodelovanja so bili veseli tudi mariborski alpski smučarji Štuhčeva, Kline in Kosi. Skupaj z Marpromom so našli skupni jezik in bodo v prihodnje promotorji Pohorja, povsod, kjer se bodo pojavljali.

“Osebno bi se rad zahvalil Marpromu, vodstvu podjetja, tudi smučarskemu klubu ASK Branik, saj se zavedam, da smo, odkar pomnim, smučali na Pohorju, se zgoraj igrali, potem prišli v tekmovalno smučarijo, izpopolnjevali tehniko, taktiko. Vse to so nam omogočili Branik, pa delavci na Pohorju, kasneje tudi Marprom. V tej zgodbi nas vseh treh smučarjev so vsi ti velikega pomena, zato sem zelo hvaležen za vse, kar so nam ponudili, tako da jim želim v prihodnje to vračati,” je dejal Kline, ki je lani dvakrat osvojil drugi mesti v svetovnem pokalu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.