18:17, tor, 7. Maj

Mariborsko Snago po razrešitvi Vajngerla vodi Cveto Žalik





Nadzorni svet mariborskega javnega podjetja Snaga, ki ga vodi nekdanji direktor mestne uprave Damjan Lah, je na ponedeljkovi popoldanski seji razrešil dosedanjega direktorja Aleša Vajngerla in na njegovo mesto za eno leto imenoval nekdanjega prvega moža Nafte Lendava Cveta Žalika, so potrdili na Mestni občini Maribor.

foto: sta
foto: sta

Za razrešitev Vajngerla so se odločili zaradi zapletov pri realizaciji dogovora o prodaji svojega 20.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča na Teznem podjetju Palfinger. Slednje meji na omenjeno zemljišče in ga nujno potrebuje za gradnjo nove lakirnice, ker so pogovori potekali počasi, je celo ogroženih več kot 400 delovnih mest v podjetju.

Kot je za Večer povedal Lah, so zgodbo v Snagi pripeljali tako daleč, da se je v reševanje problema morala vmešati celo država. Če prej težave ni bilo mogoče rešiti leto in pol, so po posredovanju ministrstva za gospodarstvo rešitev, ki jo je predlagal on, v ponedeljek po njegovih besedah našli v eni uri.

“Ker je pred Snago še en velik problem, gradnja sortirnice, se bojimo, da bi bil tudi ta projekt voden enako neučinkovito,” je razloge za odstavitev časniku pojasnil prvi nadzornik Snage, ki pa jih je zdaj že nekdanji direktor zavrnil in prst usmeril na mestno občino, ki naj od 9. februarja, ko so predlagali scenarij dokapitalizacije, o katerem so se dogovorili z ministrom Zdravkom Počivalškom in direktorjem Palfingerja Michaelom Steinerjem, ne bi storila nič.

Mestni svetniki so sicer na majski seji podprli menjavo nepremičnin med mariborsko občino in javnim podjetjem Snaga, s čimer so na mestni občini želeli začeti postopek načrtovane selitve podjetja na novo lokacijo.

Menjava je ob tem predvidevala dodaten posel, saj naj bi s tem, ko bo občini v zameno dala svoje zemljišče na Pobrežju, Snaga dobila pravno podlago za prodajo 20.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča na Teznem, za katerega se zanima Palfinger.

Mariborski mestni svet bo moral zdaj svojo odločitev preklicati ter mestni upravi odobriti izvedbo dokapitalizacije. Palfinger sicer načrtuje, da bi nova lakirnica začela obratovati že prihodnje leto, po pisanju Večera pa naj bi bila investicija vredna okoli 5,8 milijona evrov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.