18:28, pon, 29. Apr

Mariboru 2,3 milijona evrov Uefine nagrade





Evropska nogometna zveza Uefa je klubom za nastope v ligi prvakov in evropski ligi v sezoni 2013/14 namenila 1,1 milijarde evrov denarnih nagrad. Med prejemniki je tudi nogometni klub Maribor, ki si je z nastopi v evropski ligi prislužil 2,3 milijona evrov.

getfoto2

Uefa je med 32 klubov, ki so nastopali v ligi prvakov, razdelila 904 milijone; največ je dobil zmagovalec Real Madrid, ki je prejel 57,4 milijona. Vsak med njimi je dobil vsaj 11,1 milijona. Ob madridskem Realu je na drugem mestu pristal francoski PSG, ki je izpadel v četrtfinalu, a je skupno prejel 54,4 milijona evrov, največ od tega so bili trženjski prihodki.

Finalist lige prvakov Atletico Madrid je na tretjem mestu prejel nekaj več kot 50 milijonov. Več kot 40 milijonov evrov so od Uefe prejeli še Manchester United, Juventus, Bayern München, Chelsea in Barcelona.

Med 56 klubov v evropski ligi pa je Uefa razdelila skupno 209 milijonov evrov. Maribor je tako bogatejši za slaba 2,3 milijona evrov. Največji delež je prejela Sevilla, zmagovalka evropske lige, ki je dobila več kot 14,6 milijona evrov, kar je obenem za 3,5 milijona več, kot je kateri koli klub v evropski ligi prejel sezono prej.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.