20:49, čet, 18. Apr

Maročan čez Šentilj tihotapil hašiš





Mariborski policisti so v prtljagi 36-letnega Maročana našli skoraj 20 kilogramov hašiša. Prepovedano drogo so odkrili ob pregledu potnikov avtobusa na mejnem prehodu Šentilj. 36-letnika so priprli.

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so v ponedeljek, 16. januarja ponoči, med kontrolo odkrili nekaj manj kot 20 kilogramov prepovedane droge konoplje (smole) oz. hašiša. Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor, je danes pojasnil, da so policisti drogo našli med prtljago potnikov avtobusa s slovaškimi registrskimi oznakami, ki je vozil na redni liniji Benetke-Dunaj. Državljan Maroka je potoval z neveljavnimi dokumenti, policisti pa so v nadaljevanju postopka v njegovi osebni prtljagi našli in zasegli osem zavojev s snovjo, za katero so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da gre za konopljino smolo (hašiš).

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor

Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je 36-letnik izvršil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. člen Kazenskega zakonika), so mu policisti odvzeli prostost. Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti PU Maribor, ki so z analizo zaseženih zavojev ugotovili, da je v njih skoraj 20 kg konoplje (smole), bolj poznane kot hašiš.

Glede na trenutne cene na črnem trgu bi lahko moški s prodajo droge v Sloveniji pridobil okoli 400.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v ostalih državah Evropske unije pa še bistveno več.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.