18:05, čet, 25. Apr

Mateja Cekić nova predsednica Nadzornega sveta JMSS





Javni medobčinski stanovanjski sklad (JMSS) Maribor bo od danes vodila Mateja Cekić iz mariborske občine, njen namestnik pa je postal Drago Žura iz občine Hoče-Slivnica.

V nadzornem svetu so še predstavniki drugih občin, ustanoviteljic JMSS: Zorica Zajc – Kvas iz občine Rače-Fram, Mojca Kacjan iz občine Starše, Uroš Brodnjak iz mariborske občine, Zvonko Fištravec iz občine Miklavž na Dravskem polju in Gorazd Ademovič iz občine Duplek.

Konstitutivna seja NS JMSS
Cekićeva je postala predsednica sveta po izvolitvi in praksi, da izberejo za predsednika oziroma predsednico predstavnika občine, ki ima največji kapitalski delež v JMSS.

Sicer pa so na seji spregovorili tudi o usklajevanju tržnih najemnin v oskrbovanih stanovanjih z inflacijo. Direktorica JMSS Tanja Vindiš Furman nam je razložila nadaljnji potek.

Novi nadzorniki so bili seznanjeni tudi s tem, da so na seji MOM potrdili investicijo Engelsova, saj je obnova oziroma energetska sanacija stavbe pomembna. Na podlagi tega projekta bodo lahko namreč črpali 1,4 milijona evrov, od tega za 510 tisoč evrov iz evropskega kohezijskega sklada. Vendar pa bo to možno šele po tem, ko bodo sprejeli letni načrt, za njim pa še razpis za izvajalca del.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.