16:26, tor, 7. Maj

Med hišno preiskavo našli konopljo





Policisti Policijske postaje Maribor II so v sredo, 26. 11. 2014, v jutranjem času na območju Košakov v Mariboru, opravili hišno preiskavo pri 33-letnem Mariborčanu, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da v stanovanjski hiši goji prepovedano drogo konopljo.

konoplja 1

Pri opravljanju hišne preiskave, so policisti odkrili dva posebej prirejena prostora za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplje. Od tega je bil en prostor še neuporabljen, v drugem prostoru pa je bilo 39 sadik prepovedane droge konoplje, višine od 86 cm do 142 cm ter pripomočki, ki se uporabljajo za hidroponično gojenje konoplje (merilci vlage in temperature, reflektorji, merilci Ph, ventilatorji, prezračevalni sistem, gnojila in razne hranilne snovi …), kar so mu zasegli. Prav tako so mu policisti zasegli še nekaj posušene konoplje ter elektronsko tehtnico.

konoplja

V kolikor bi Mariborčanu uspelo navedenih 39 sadik konoplje posušiti in prodati, bi si na črnem trgu pri ulični prodaji pridobil protipravno premoženjsko korist v višini do 10.000 evrov.

Zoper osumljenca bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1B).

konoplja 2

FOTO: PU Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.