01:28, pet, 21. Jun

Med nadzorom tovornih vozil in avtobusov ujeli tudi kršitelje

Med 12. in 18. oktobrom 2020 so tudi na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti evropsko usklajenega nadzora tovornih vozil in avtobusov. V tem času so pri nadzoru cestnega prometa, na območju naše policijske uprave, kontrolirali 1.194 tovornih vozil in 65 avtobusov. Ugotovili so 198 kršitev cestno prometnih predpisov. Med njimi pa s Policijske uprave Maribor izpostavljajo skupino vozil, ki je bila za skoraj dva metra daljša od največje predpisane dolžine, zaradi česar bi voznik za vozilo moral pridobiti dovoljenje za izredni prevoz.

Slika je simbolična

Vozniku je bila izrečena globa 1.000 evrov, pravni osebi, ki ima v lasti skupino vozil pa bo izdana prekrškovna odločba v hitrem postopku z globo 3.000 evrov. Med vožnjo po cesti je vzbudil pozornost policistov tudi voznik tovornega vozila z največjo dovoljeno maso 3.500 kg, za katerega je bilo po opravljenem tehtanju vozila ugotovljeno, da je imelo vozilo takšno maso že zgolj na zadnji osi vozila in je zaradi tega največjo dovoljeno maso presegalo za kar 1.700 kg. Vozniku je bila na kraju izrečena globa 1.000 evrov.

Tovornega prometa je na cestah, predvsem pa na avtocestnem omrežju vedno več, kar predstavlja velik problem za prometno varnost in nenazadnje tudi za obremenitev okolja, zato bomo tudi v prihodnje nadaljevali z nadzorom cestnega prometa, ki bo usmerjen v tovorna vozila in avtobuse.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.