13:23, sre, 1. Maj

Med prevažanjem migrantov na begu pred policijo večkrat trčil v policijsko vozilo





Policija je v petek zvečer v Srednji Bistrici obravnavala 21-letnega britanskega državljana, ki se je izognil kontroli dokumentov z divjo vožnjo, med katero je tudi večkrat trčil v policijska vozila. Izkazalo se je, da je moški prevažal petčlansko družino iz Iraka, ki je nezakonito prestopila mejo. 21-letnika so v soboto ujeli in je v priporu.

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Ustavili so voznika osebnega avtomobila španskih registrskih tablic in ga pozvali, naj izroči dokumente

Ljutomerski policisti so v petek zvečer pri opravljanju nalog varovanja državne meje v Srednji Bistrici ustavili voznika osebnega avtomobila španskih registrskih tablic in ga pozvali, naj izroči dokumente. Voznik, za katerega so kasneje ugotovili, da gre za 21-letnega državljana Velike Britanije, je namesto tega z vozilom zapeljal vzvratno in namerno trčil v prednji del vozila policije ter odpeljal naprej v smeri Črenšovcev, nato pa v smeri avtoceste, so danes sporočili z murskosoboške policijske uprave.

Beg nadaljeval peš

Med vožnjo je moški večkrat nenadoma zavrl ter zapeljal vzvratno in trčil v prednji del vozila policije, med vožnjo pa še v drugo službeno vozilo policije. Policija je uporabila stingerje. Prvega je 21-letnik v Beltincih obvozil, drugega pri uvozu na avtocesto Gančani pa prevozil. Nato je s predrtimi pnevmatikami zaustavil vozilo v krožišču pred uvozom na avtocesto v smeri Maribora in beg nadaljeval peš. Policisti ga kljub intenzivni iskalni akciji niso izsledili.

V vozilu je bila petčlanska družina iz Iraka

Pri kontroli vozila so policisti ugotovili, da je bila v njem petčlanska družina iz Iraka, ki je nezakonito prestopila državno mejo s Hrvaško. Med avtomobilskim pobegom je nastala materialna škoda, Iračanka pa je dobila odrgnine. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

Medtem so slovenski organi o dogodku obvestili tudi tuje varnostne organe. V soboto v jutranjih urah so murskosoboško policijsko upravo obvestili, da so 21-letnika prijeli avstrijski organi. S kazensko ovadbo za kaznivi dejanji prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Obravnavali so ga že 1. aprila

Moškega so že 1. aprila obravnavali radgonski policisti in tudi takrat se kljub pozivom ni ustavil, ampak je s pospešeno vožnjo nadaljeval po avtocesti v smeri Murska Sobote, kjer je povzročil prometno nezgodo in s kraja peš pobegnil. Naknadno so ga policisti sicer izsledili in zoper njega izvedli postopke zaradi kršitve več cestno prometnih prekrškov in povzročitve prometne nezgode.

Poleg tega so Britanca lani obravnavali tudi celjski kriminalisti, saj z osebnim avtomobilom ni zaustavil policistom, nadaljeval agresivno vožnjo in se večkrat namerno zaletel v službeno vozilo policije ter peš pobegnil s skraja. Zoper njega so na mariborsko tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še navedli na policiji.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.