02:20, sre, 19. Jun

Med vikendom lahko pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem

Pred prvim avgustovskim vikendom se na cestah pričakuje povečan promet proti turističnim krajem. Po napovedih Darsa sta pred nami dve prometno najbolj obremenjeni soboti. Prvi zastoji se že pojavljajo na primorski in štajerski avtocesti ter na mejnih prehodih ob vstopu v državo, kjer se čakalna doba giblje med eno in dvema urama.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

Zastoji nastajajo na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški in na štajerski avtocesti pred Slovenskimi Konjicami proti Mariboru v dolžini dveh kilometrov. Občasno zapirajo predor Pletovarje. Gneča nastaja tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici in na posameznih odsekih na primorski avtocesti med Logatcem in Ljubljano. Na gorenjski avtocesti pa je pred predorom Karavanke proti Avstriji kilometrski zastoj.

Ceste so v večjem delu države mokre, zato na Darsu svetujejo previdnost.

Pri vstopu v državo je čakalna doba osebnih vozil na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja več kot dve uri. Za izstop iz države pa vozniki čakajo do pol ure na mejnih prehodih Jelšane, Starod in Metlika, na mejnem prehodu Gruškovje pa do eno uro.

Z naslednjim tednom se bodo tokovi zaradi počitnic v tujini nekoliko spremenili. Predvidoma bo štajerska avtocesta bolj obremenjena kot gorenjska. Kolone vozil se bodo ta vikend vile od Italije proti Romuniji, torej po primorski avtocesti, na južno in potem vzhodno ljubljansko obvoznico. Od tam pa naprej po štajerski in pomurski avtocesti proti mejnim prehodom z Madžarsko, napovedujejo na Darsu.

Zastoje je tako pričakovati na vseh mejnih prehodih s Hrvaško, v Istri in pred Karavankami. Čakalne dobe na mejnih prehodih bodo najmanj 30 minut.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.