10:10, pet, 3. Maj

Med vinarje v Zgornjem Podravju letos spet z električnimi kolesi





Osem zasebnih vinarjev ter lokalno turistično društvo iz petih štajerskih občin je danes v Jakobskem Dolu uradno odprlo novo turistično kolesarsko sezono. V okviru projekta KuleBike, ki so ga uspešno zagnali lani jeseni, so lahko obiskovalci tudi letos z električnimi kolesi spoznavali bogato kulinarično in kulturno ponudbo štajerskega podeželja.

Električno kolo. Vir: STA
Električno kolo.
Vir: STA

Gre za projekt, ki je nastal na lastno pobudo lokalnih ponudnikov domače hrane in pijače in ki obiskovalcem ob njihovi ponudbi omogoča tudi izposojo ter vožnjo z električnimi kolesi po več kot 100 kilometrih izbranih in turistično privlačnih kolesarskih poteh.

Kot novost so letos uvedli eno-, dvo- in večdnevne pakete razvajanj, ki jih lahko obiskovalci izberejo glede na svoje želje in ciljne destinacije. Ob tem so kolesarji na posameznih postojankah deležni še dodatnih ugodnosti s strani ponudnikov.

Partnerstvo so uspešno razširili tudi na sodelovanje z Zavodom za turizem Maribor Pohorje, ki je projekt že uvrstil v svojo ponudbo na Turistično informacijskih centrih, ter z Mariborsko kolesarsko mrežo, s katero se dogovarjajo za skupne projekte. Med pomembnejšimi načrti je tudi širitev mreže ponudnikov in s tem dodatna obogatitev turistične ponudbe tega dela Slovenije.

Ponudniki povezovanje partnerskih točk in aktivno raziskovanje nepoznanih, a zanimivih delov regije obiskovalcem omogočajo z izposojo za zdaj 26 električnih koles. Izbrane kolesarske poti vodijo po urejenih lokalnih cestah in mimo tamkajšnjih kulturnih ter naravnih znamenitosti, ki jih množični turizem ne doseže.

Na poti so si gostje lahko ogledali številne zanimivosti, med drugim čebelarski muzej pri Šentilju, razgledna stolpa Plač in Zavrh, kmečki muzej na Zavrhu, Vogrinov mlin na veter v Jakobu, Maistrovo spominsko sobo v Voličini, Grad Hrastovec, cerkev sv. Barbare v Koreni in podobno.

Velika krožna pot, ki zajema obisk vseh devetih lokacij, je dolga 82 kilometrov, možne pa so tudi krajše zarisane različice ali celo odkrivanje okolice po lastni radovednosti. Vsaka lokacija je opremljena s posebnim elektronskim terminalom, ki uporabnikom nudi vso informativno podporo, tako glede samih lokacij in njihove ponudbe kot tudi poti, znamenitosti in drugih zanimivosti.

Vožnja z električnim kolesom nudi kolesarjem zaradi podpornega električnega motorčka, ki je v pomoč pri vožnji v klanec, lahkotne športne užitke. Prav zato so se lahko vožnje lotili vsi, ne glede na starost in stopnjo kondicije.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.