00:55, ned, 28. Apr

Med Vranskim in Trojanami zaprta cesta, lahko tudi več dni





V predoru Jasovnik je danes ob 5. uri v smeri Ljubljane zaradi okvare turbine zagorelo tovorno vozilo, ki je prevažalo pšenico. Nesreča se je zgodila sto metrov pred koncem predora. Po prvih informacijah poškodovanih v nezgodi ni, je pa nastalo za več tisoč evrov gmotne škode,

poškodovana pa je tudi infrastruktura predora, in sicer električna napeljava, kamere in zaščitna obloga, na stropu predora pa je nastala večja odprtina zaradi vročine.

Ujeta vozila so delavci Darsa rešili s preusmeritvijo po avtocesti v smeri Maribora. Zato so za kratek čas zaprli avtocesto v smeri proti Mariboru. Promet proti Mariboru je bil sproščen takoj, ko so bila rešena ujeta vozila.
pozar STA
V času sanacije predora Jasovnik bo avtocestni odsek med Vranskim in Trojanami proti Ljubljani zaprt.

Obvoz je urejen po vzporedni regionalni cesti od avtocestnega priključka Vransko do priključka Trojane, so še sporočili z Darsa. Danes gneča nastaja tudi na vzporedni cesti, tako da so obvozi za osebna vozila mogoči po cesti Celje-Laško-Zidani Most ali Šempeter-Prebold-Trbovlje ter naprej proti Litiji ali Moravčam.

Dars vsem uporabnikom svetuje, da vozijo strpno, upoštevajo prometno signalizacijo ter sproti preverjajo aktualne prometne informacije.

Danes opoldne bodo v nadzornem centru Vransko za dodatna pojasnila medijem na voljo vodja avtocestne baze Jana Vrhovnik, predstavniki Zavoda za gradbeništvo in gasilcev. V nadzornem centru Vransko si bo mogoče pogledati in prevzeti tudi posnetke nadzornih kamer, ki prikazujejo nezgodo, po izjavi pa si bo mogoče poškodbe v predoru tudi ogledati.

VIR:STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.