07:14, pet, 29. Mar

Medgeneracijski fotografski natečaj: Jesenske zgodbe 2020





Hortikulturno društvo Maribor razpisuje, v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), Območna izpostava Maribor in Zvezo kulturnih društev Maribor, Medgeneracijski fotografski natečaj Jesenske zgodbe 2020. Oddaja fotografije skupaj s prijavnico je možna le preko e-pošte na naslov: foto.jskd.mb@gmail.com. Rok za oddajo fotografij je 4. december 2020.

FOTO: Pixabay.com

Medgeneracijski fotografski natečaj Jesenske zgodbe 2020 je namenjen vsem ljubiteljem narave in fotografskega ustvarjanja, delujočim na področju 18. sodelujočih občin Podravske regije v projektu Zlata vrtnica (Maribor, Duplek, Miklavž na Dravskem polju, Sv. Jurij, Lenart, Sv. Trojica, Sv. Ana, Šentilj, Lovrenc na Pohorju, Rače-Fram, Hoče-Slivnica, Selnica ob Dravi, Starše, Pesnica, Benedikt, Cerkvenjak, Ruše in Kungota).

Udeležba z eno fotografijo 

Udeležba na natečaju je brezplačna. Barvno ali črno-belo fotografijo lahko odda vsak ljubiteljski fotograf s stalnim prebivališčem v naštetih občinah. Vsak avtor lahko pošlje največ eno fotografijo v barvni ali črno-beli tehniki v formatu JPG ali JPEG, z ločljivostjo 200-300 dpi in velikosti najmanj 2000px po krajši stranici (stopnja kompresije med 8-12, datoteka naj ne presega 10 MB). Oddaja fotografije skupaj s prijavnico je možna le preko e-pošte na naslov: foto.jskd.mb@gmail.com. Rok za oddajo fotografij je 4. december 2020.

Fotografije bo pregledala petčlanska komisija

Prispela dela bo ocenjevala petčlanska žirija v sestavi: prof. Gerhard Angleitner (podpredsednik Foto kluba Maribor), Marijan Mirt (akademski kipar, član Društva likovnih umetnikov Maribor), Borut Ambrožič (predsednik Hortikulturnega društva Maribor), Ksenija Gajič (vodja cvetličarne Aralija, Pogrebno podjetje Maribor) in mag. Matija Varl (koordinator izpostave JSKD, Območna izpostava Maribor. Žirija bo izbrala dela, ki bodo v letu 2021 razstavljena na razstavišču Karlinia, JSKD Maribor, Pobreška cesta 20, in objavljena v katalogu. Prva širi dela bodo tudi nagrajena. Nagradni fond je še v nastajanju in bo objavljen na FB straneh in spletnih straneh organizatorjev ter v reviji Štajerc.

Hortikulturno društvo Maribor je najstarejše tovrstno društvo v Sloveniji, ki je bilo ustanovljeno v Mariboru leta 1869. S svojo trajnostno usmeritvijo deluje na področju ohranjanja narave in varstva okolja, turizma, varstva naravne in kulturne dediščine ter kulture.  Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je vodilna kulturna mreža v Sloveniji, ki s svojimi programi spodbuja kulturno ustvarjalnost, zagotavlja strokovno in organizacijsko podporo ljubiteljskim kulturnim dejavnostim na področju vse Slovenije in zamejstva. Zveza kulturnih društev Maribor ZKD Maribor združuje kulturna društva iz občin Duplek, Hoče-Slivnica, Maribor, Miklavž, Rače-Fram in Starše. Zvezo kulturnih društev Maribor so ustanovila kulturna društva s širšega področja Maribora v začetku dvajsetih let prejšnjega stoletja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.