19:49, ned, 28. Apr

Mednarodni dan redkih bolezni – pohod z rdečimi baloni, ob teh dneh pohodi letos





Danes je Mednarodni dan redkih bolezni, ki ga pri Zavodu 13 obeležujejo s Pohodom z rdečimi baloni, ki ima letos podnaslov Pomagam družini.

“Vse sorodnike, prijatelje in družbo kot tako vabimo, da so družinam, kjer se rodi posebni otrok v pomoč. Lahko pomagajo tako, da sorojenca peljejo v kino in ga razvedrijo, mami pomagajo pri nakupih v trgovini ali peljejo otroka le na sprehod. Načinov je več in starši vam bodo še kako hvaležni,” so sporočili iz Zavoda 13.

Prvič so šli na ulice leta 2015 in od takrat sleherno leto opozarjajo na različne stvari: “Lani smo ga posvetili mamam – video, ko spregovorijo one in uspelo nam je povezati slo. in it. Gorico (balon sta si predala podžupana) ter obe Radgoni na mostu čez Muro skupaj z obema županoma oz. županjo.”

‘VOZNI RED’ pohodov po Sloveniji:

– sobota, 2. marec: Trbovlje – podrobnosti in Velenje s knjižnico Velenje – podrobnosti.
– petek, 8. marec: Postojna – Društvo prijateljev mladine občine Postojna in Pivka, kjer se dobijo 11.30 na Titovem trgu in Kranj – vrtec Biba, ki gredo ob 10.00 po Bitnjah.
– sobota, 9. marec ob 11.00: Celje (pred trgovinico Koko, Lilekova 2), Maribor pa 11.00 pred bistrojem Arty, Slovenska ulica 20.

Tudi v Mariboru, si bodo kot povsod drugod razdelili rdeče balone in v želji, da posebni otroci ne bi bili spregledani, sprehodili po strogem mestnem jedru:  “Z nami se bo sprehodim tudi bivši nogometaš Marcos Tavares.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.