04:45, sob, 20. Apr

Mestna občina Ptuj ni podpisala dogovora o navezavi hitre ceste Ormož–Ptuj





Mestna občina Ptuj ni podpisala dogovora o začasni navezavi bodoče hitre ceste Ormož–Ptuj na obstoječo prometno povezavo med Markovci, Spuhljo in Ptujem. Kot je znano, temu zaradi velike tranzitne obremenjenosti nasprotujejo krajani, ki so se na Ormoški cesti na Ptuju organizirali tudi v civilno iniciativo.

Ptuj

Mestna občina Ptuj je pripravljena pristopiti k dogovoru, ko bo celotno študijo ministrstva prejela, natančno proučila in nanjo podala svoje pripombe, da zaščiti interese ljudi. Pričakuje, da bo študija ovrgla severne variante južne ptujske obvoznice in kot edino izvedljivo opcijo definirala traso od jeza pri Markovcih do avtoceste. Po mnenju Mestne občine Ptuj je treba zavlačevanje z umeščanjem trase presekati in izbrati varianto, ki edina zagotavlja prometno razbremenitev Ptuja in s tem višjo kakovost življenja ljudi.

Podžupan Mestne občine Ptuj Gorazd Orešek je ob tem povedal: »Prometna obremenitev Ptuja je alarmantna. Zato državi ne moremo dati bilanco menice za izgradnjo prvega dela ceste Ormož–Ptuj, ker brez določitve južne ptujske obvoznice ta ne predstavlja nobene rešitve za prometne težave na Ptuju. Ne moremo na slepo potrjevati nečesa, česar nismo ne prejeli niti nismo imeli možnosti, da izdelano študijo proučimo in z njo definiramo južno varianto obvoznice od jeza pri Markovcih do priključitve na avtocesto. To je edina varianta, ki Ptuja ne obremenjuje s tranzitnim prometom, mestu in ljudem pa obeta ob razbremenitvi s prometom tudi boljšo kakovost zraka in življenja.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.