00:12, ned, 5. Maj

Mestne četrti in krajevne skupnosti MO Maribor danes ne bodo dobile nakazila občine





Mestne četrti in krajevne skupnosti danes ne bodo dobile vsakomesečnega nakazila dotacij iz proračuna Mestne občine Maribor. Tako bodo, za trenutno še neznano časovno obdobje, ostale brez proračunskega denarja.

To je denar, ki ga mestne četrti in krajevne skupnosti dobivajo vsak mesec na osnovi zahtevka za poplačilo obveznosti. Danes bi morali dobiti nakazila za mesec oktober, a so jih, po naših informacijah, v petek iz Urada za finance in proračun Mestne občine Maribor, obvestili, da danes nakazila ne bo.

Kdaj bo nakazilo izvedeno, na MO Maribor še ne vedo, naj bi po naših informacijah sporočili MČ in KS. Vsakomesečno nakazilo dotacij MO Maribor mestnim četrtem in krajevnih skupnostim je denar, ki gre iz mestnih četrti in krajevnih skupnosti za poplačilo mesečnih obveznosti, tako za plačilo elektrike kot za določene investicije, plačilo pisarniškega materiala …

Prav tako je ta proračunski denar namenjen plačilu obratovalnih stroškov, investicij, pravzaprav vsega, kar se mora redno plačevati … Dejstvo je, da imajo MČ in KS roke plačil za investicij. Vsak mesec tako na MO Maribor naslovijo zahtevek, da občina iz proračuna nakaže denar na njihove transakcijske račune.

Zdaj tega ne bo, in tako se bodo verjetno katere izmed mestnih četrti in krajevnih skupnosti znašle v zagati ter bodo zamujala s plačili drugim, saj so finančno čisto odvisne od proračuna.

Vprašanja, zakaj je prišlo do tega smo naslovili tudi na Mestno občino Maribor, ki so nam odgovorili le: “Dotacije KS in MČ so danes v plačilnem prometu.” Torej, kot kaže so danes našli denar, kljub temu, da so MČ in KS še v petek obveščali, da nakazil ne bo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.