09:22, pon, 29. Apr

MESTOTVORNA izgradnja identitete mesta





“Nihče, ki ne razume pomena problematike Piramide z vinogradom, ne more biti župan našega mesta!”: je bila slikovita misel dinamične razprave, ki se je odvila na srečanju v prostorih pri Stari trti na Lentu, ki ga je na sicer deževno sobotno dopoldne organizirala Lista za Maribor.

Poglavitna programska orientiranost Liste za Maribor je namreč vzpodbujanje gospodarstva v mestu. V tem okviru pa so se odločili, da izpostavijo razvoj in uveljavitev turističnih produktov, ki so nam dani, vendar neizkoriščeni in neizpostavljeni, celo zanemarjeni in zapostavljeni.

Ugledni strokovnjaki, ki so nas počastili s svojim obiskom so v svojih razpravah orisali problematiko, že izvedene aktivnosti in degradacijo, nekoč že uveljavljenih kvalitet, ki jih je mesto prepoznalo in priznalo, vendar se je zaradi nerazumljivih interesov proces razvoja zaustavil in celo zaobrnil?!

lmb 1

Razpravljalci med preostalimi udeleženci srečanja, so pozdravili prizadevanja Liste za Maribor in njenega predsednika Aleša Ariha ter izrazili upanje, da bo LISTI uspelo na volitvah pridobiti dovolj mandatov za Mestni svet, da bodo lahko intenzivno zastopali in izvajali zastavljeni program.

Predsednik Liste za Maribor pa je izziv sprejel kot zavezo in se javno zaobljubil, da Lista za Maribor ne bo odstopala od svojih programskih prioritet in v sodelovanju z vsemi, ki želijo mestu dobro, storila vse, da se razmere v mestu izboljšajo in se prične z aktivnim in odgovornim izvajanjem projektov, ki se mestu kar sami ponujajo. Omenil je tudi Žički dvorec v neposredni bližini stare trte, ki se kar sam, neizkoriščen in zanemarjen, med drugim, ponuja kot razstavišče za prezentacijo vinske in vinarske tradicije v mestu in neposredni okolici!

Zgodb, ki so se spletle v našem mestu pa je še veliko in vse bi bilo potrebno prezentirati in oblikovati v zgodbe za zanamce in turistično trženje.lmb 1

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.