13:47, ned, 28. Apr

Meteorit? Skoraj nemogoče





Nenavadno močan pok, ki so ga v nedeljo zvečer slišali Rušani, Selničani in okoliški prebivalci (v obsegu 10-15 km), ostaja skrivnosten. Pristojni ne morejo pojasniti vzroka. Če bi dejansko padel meteorit, pa bi – namesto Ruš in Selnice ob Dravi – najverjetneje (o)stale le še ruševine.

Policisti in gasilci so območje, kjer naj bi počilo, preiskali po dolgem in po čez. Niti policisti s psi, niti policisti, ki so območje skoraj eno uro preletavali s helikopterjem, niso našli nobenih sledi. Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor nam je povedal: “Tako rekoč ničesar. Še danes ne vemo ne kje ne kaj je v bistvu počilo.” V zvezi s pojasnjevanjem tega poka ne bodo več izvajali dodatnih aktivnosti, še naprej pa bodo – na ustaljen način – zbirali obvestila.
Preverili smo tudi možnost padca mateorita, o katerem so ugibali številni, a tudi tega ni možno potrditi (niti z gotovostjo zanikati). Igor Žiberna, predsednik astronomskega društva Orion je pojasnil, da je v teoriji možno vse, vendar: “osebno menim, da je za to zelo malo možnosti, namreč pri padcu takega telesa bi se zanesljivo morali pojaviti nekateri drugi pojavi. Recimo sled, ki nastane za letom tega telesa… če bi bilo telo zelo malo (kar je seveda tudi možno), potem pa dvomim, da bi pri padcu nastal tako močan pok (o kakršnem pričajo prebivalci).”

Žiberna

Naj dodamo še to, da seizmologi od nedelje zvečer do danes niso poročali o kakršnemkoli potresu na tem območju. Več info na ARSO.

Podrobnosti sledijo v oddaji Občinski informator, to sredo ob 18.30 na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.