13:03, pon, 6. Maj

Mineva sedem let od tragedije v Mariboru, ko sta v nesreči umrla dva mlada nogometaša





Mineva sedem let, od kar se je v Mariboru zgodila tragedija. V prometni nesreči sta življenje izgubila mlada nogometaša NK Maribor, Zoran Baljak in Damjan Marjanovič.

“Tudi po sedmih letih se občutki ne spreminjajo. 2.8.2016 ostaja datum, ki bi ga radi pozabili, izbrisali iz koledarja, a ne gre …,” so zapisali na družbenem omrežju Facebook NK Maribor.

“Dan, ko je kruta usoda posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol’čne družine, ostaja dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Na današnji dan, pred sedmimi leti, sta v prometni nesreči ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. Ob vrnitvi s treninga sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva,” še zapišejo v NK Maribor.

Spomnimo …

Po ugotovitvah policije 20-letni voznik avtomobila, s katerim so se štirje člani B ekipe Nogometnega kluba Maribor vračali s treninga v Rogozi, v križišču na Tržaški cesti ni upošteval rdeče luči na semaforju in je zapeljal v križišče, ko je tja zapeljalo tudi vozilo z njegove desne strani, ki je imelo na semaforju zeleno luč. Da bi se izognil trčenju, je zavil, a je pri tem izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v železni drog semaforja na sredini vozišča.

Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo prepolovilo. Voznik in sopotnik na zadnjem sedežu, sta na kraju umrla. Drugi sopotnik je bil hudo telesno poškodovan, četrti pa je utrpel lažje poškodbe. O nesrečnem dogodku je spregovoril tudi preživeli nogometaš.

Več v posnetku spodaj.

NK Maribor pa na današnji dan, sedem let po nesreči sporoča: “Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.