06:36, pon, 29. Apr

Ministrstvo začenja javno razpravo o načrtovanju upravljanja voda v Slovenji





Ministrstvo za okolje in prostor je v javno obravnavo dalo dokument o upravljanju voda na vodnih območjih Donave in Jadranskega morja, ki podaja pregled nad ključnimi okoljskimi problemi na področju upravljanja voda v Sloveniji. Dokument, ki bo v javni obravnavi do konca oktobra, je prvi korak v okviru priprave novih načrtov upravljanja voda.

Kot so danes sporočili z ministrstva, so v dokumentu Pomembne zadeve upravljanja voda na vodnih območjih Donave in Jadranskega morja, ki so ga pripravili v sodelovanju z Agencijo RS za okolje, Direkcijo RS za vode, Inštitutom za vode RS in Geološkim zavodom Slovenije, predstavljene osnovne informacije glede obremenitev in stanja voda ter pomembnih zaznanih problemov s področja upravljanja voda.

Podrobnejše informacije in analize s področja upravljanja voda bosta obravnavala načrta upravljanja voda za vodno območje Donave in za vodno območje Jadranskega morja za obdobje od 2022 do 2027, katerih osnutka bosta šla v šestmesečno javno razpravo predvidoma proti koncu leta 2020.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.