15:21, pet, 3. Maj

“Mlade glave mislijo”: Eva Perčič





Vsako sredo sredi meseca so se z oktobrom 2014, v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor, pričeli pogovori z aktivnimi mladimi, imenovani Mlade glave mislijo. V okviru projekta smo ponudili prostor zanimivim, razmišljujočim in ustvarjalnim osebnostim.

unnamed (3)

Gostili smo in bomo mlade, ki so sposobni misliti široko, kritično in celovito. Namesto vloge občasne dekoracije želimo javni govor mladih vzpostaviti kot standard. Gostje so bili in bodo z naborom aktualnih vprašanj soočeni v živo v prostorih mariborskega Salona uporabnih umetnosti, prisluhnili pa jim boste lahko tudi v obliki podcasta Mlade glave mislijo. Pogovori bodo potekali med oktobrom 2014 – februarjem 2015, vsako sredo sredi meseca, s pričetkom ob 18:00 uri.

Novo leto je tukaj in z njim nove Mlade glave mislijo. Naša tokratna gostja bo Eva Perčič, raziskovalka novih ekonomij in kreativnih skupnosti. Eva je diplomirala iz psihologije, magistrirala pa iz sociologije in socialnega dela. V zadnjih letih lahko v medijih zasledimo vrsto zapisov o platformah za množično financiranje (npr. o Kickstarterju), medtem ko sta se v vsakdanjem besednjaku udomačili besedi coworking in crowdsourcing. Velik del zaslug, da smo v Sloveniji spoznali te besede in koncepte, gre pripisati prav Perčičevi, saj je soustanoviteljica iniciativ Slovenia Coworking in Slovenia Crowdfunding. Prav tako je soustanoviteljica in ena izmed treh vodij kreativnega centra Poligon v Ljubljani. »Prihaja generacija inteligentnih mladih ljudi, ki sami sebe najprej označuje kot ustvarjalce, šele potem kot podjetnike ali karkoli drugega,« pravi Eva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.