11:29, pet, 17. Maj

Mladi Mariborčan na dobrodelni dražbi zbral 1.125 evrov





19-letni Mariborčan Rok Černic je tokrat organiziral že drugo dražbo nogometnih dresov, katere izkupiček gre v celoti v dobrodelne namene.

Rok Černic je mladi Mariborčan, ki je te dni organiziral že drugo dobrodelno dražbo. Tudi tokrat je prodajal nogometne drese, izkupiček pa bo v celoti namenil štirim humanitarnim društvom.

FOTO: psebni arhiv
FOTO: osebni arhiv

Dražba se je zaključila točno ob polnoči, skupni izkupiček pa znaša 1.125 evrov. A Černic priznava, da si je obetal nekoliko več. „Za nakup posameznih dresov so se sprva zanimala tudi podjetja, a je žal ostalo le pri zanimanju. Vse drese so tako kupile fizične osebe,“ pripoveduje mladi dobrodelnež in dodaja, da pa mu to nikakor ne bo vzelo poguma in volje za naprej. Odločil se je namreč, da bo dražbo pripravljal vsako leto.

FOTO: osebni arhiv
FOTO: osebni arhiv

Černic je tokrat dražil 14 nogometnih dresov, po najvišji ceni pa se je prodal dres Zahoviča – za 150 evrov.

FOTO: osebni arhiv
FOTO: osebni arhiv

Predaja dresov in denarja bo stekla v prihodnjih dneh. Černic bo 300 evrov od zbranega denarja namenil Valu202 za program botrstvo za družine, ki nimajo osnovnih pogojev za preživetje, 225 evrov organizaciji Petka za nasmeh, ki skrbi za kosila in malice otrok, ki si jih ne morejo privoščiti, 300 evrov Zavetišču za živali Maribor, ki bo sredstva porabilo za hrano in opremo štirinožnih prijateljev, ter 300 evrov humanitarnemu društvu Humanitarček v obliki kupljene hrane.

FOTO: osebni arhiv
FOTO: osebni arhiv

Se pa želi Černic na tem mestu posebej zahvaliti tudi nogometašem, ki so donirali drese in prijateljici Petri Babič, ki mu je nesebično priskočila na pomoč pri organizaciji dražbe.

 

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.