11:26, sob, 20. Jul

Mladi na Koroškem z vstajo za tretjo razvojno os

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os danes ob 14. uri v središču Raven na Koroškem organizira shod v podporo izgradnji hitre ceste na Koroško. Poimenovali so ga Koroška vstaja – Hoč’mo cesto! Na shodu, ki bo potekal na ploščadi pred blagovnico Tuš, je napovedanih več govornikov in nastopov znanih koroških glasbenikov.

cesta

Mladinska iniciativa se je za izvedbo protestnega shoda odločila kljub nedavni napovedi ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, da bosta ministrstvo in Družba za avtoceste v RS s predstavniki regije vendarle podpisala s strani regije predlagan sporazum oziroma protokol za izgradnjo severnega dela 3. razvojne osi. V njem bodo opredeljene ključne aktivnosti za izgradnjo in umeščanje hitre ceste, protokol pa naj bi po napovedih ministrstva podpisali v drugi polovici junija.

Po besedah koordinatorja iniciative Aljaža Verhovnika ima shod tri namene. Prvi je ta, da želijo Korošce zbuditi iz apatije in jim omogočiti, da Sloveniji pokažejo svoja pričakovanja. Shod je po njegovem tudi priložnost za Korošce, da povedo vladajočim elitam v regiji, da je čas, da se zedinijo in enotno stopijo v boj za koroške interese. Tretji namen shoda pa je v Ljubljano poslati jasno sporočilo, da Korošci spremljajo vsak korak v zvezi s 3. razvojno osjo.

Med govorniki na današnjem shodu so napovedani župan Občine Ravne na Koroškem in trenutno predsedujoči Svetu Koroške regije Tomaž Rožen, podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, direktorica koroške območne gospodarske zbornice Aleksandra Gradišnik, zbrane pa bosta nagovorila tudi predstavnika mladinske iniciative, poleg Verhovnika tudi Andrej Grobelnik.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.