22:35, ned, 28. Apr

Mladi upi 2023: Znana je nova generacija mladih nadarjenih posameznikov, ki bodo prejeli finančna sredstva za razvoj svojega talenta in lažjo pot naprej





V četrtek, 14. marca, se je na Ljubljanskem gradu odvijala svečana podelitev diplom izbranim mladim upom, s čimer se je sklenil že enajsti razpis projekta Zavarovalnice Triglav in Zavoda Vse bo v redu.

V sklopu tega natečaja je novih 15 izjemno nadarjenih mladih posameznikov, ki so s svojimi dosežki navdušili in prepričali osemčlansko strokovno komisijo, prejelo finančno podporo za razvoj svojih talentov.

Novo generacijo obetavnih posameznikov s področja športa, para-športa, znanosti in umetnosti sestavlja 15 fantov in deklet, ki jih odlikujejo nadpovprečna nadarjenost, nove prodorne zamisli in izjemni rezultati:

– Peter Andolšek, astronom, fizik in astrofizik
– Maksim Gal Šehić, saksofonist
– Nuška Gujt, balerina
– Deny Vogrin, harmonikaš
– Sophia Logar, violinistka
– Tevž Kupljenik, oboist
– Doroteja Drevenšek, pesnica, filmska in gledališka ustvarjalka
– Gašper Glušič, paraplavalec
– Žiga Lin Hočevar, kajakaš in kanuist na divjih vodah
– Žan Ogrinc, atlet
– Kaja Schuster, judoistka
– Pavel Trojer, biatlonec
– Žana Pintarič, lokostrelka
– Maruša Tereza Šerkezi, gorska kolesarka
– Tia Tanja Živko, atletinja

Vsak od njih piše svojo zgodbo, ki ni le zgodba o uspehu, temveč je zgodba vztrajnosti, moči, strasti, vzponov in tudi padcev.

»Naša naloga in zaveza je, da jih pri tem podpremo in omogočimo čim boljše pogoje za razvoj. Želimo si, da bomo lahko tudi v prihodnje izvajali projekt in k podpori privabili čim več novih partnerjev. Kajti skupaj lahko ustvarimo še več priložnosti za uresničevanje sanj mladih v naši družbi,« je povedala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica Zavoda Vse bo v redu, ki je v preteklem razpisu vrednost sklada povečal s 50.000 na 60.000 evrov. Zavod Vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav sta tako v enajstih letih podprla že 142 talentiranih športnikov, kreativnih umetnikov, nadarjenih znanstvenikov in mladih slovenskih para-športnikov, s skupno donacijo v višini 561.000 evrov.

Mladi upi so družbeno odgovoren projekt Zavarovalnice Triglav in Zavoda vse bo v redu, ki je namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.