19:53, sob, 4. Maj

Mladi v Mariboru o brezposelnosti in zaposlitvah





Mestni Mladinski svet Maribor kot mladinski povezovalec mladih v lokalnem okolju, je včeraj ob toplem čaju, v prijetnem jesenskem večernem pogovoru z lokalnimi in nacionalnimi odločevalci pridobil in podal relevantne informacije, ki definirajo zaskrbljujoč položaj mladih v Mariboru.

Ob čaju na vprašanja publike so odgovarjali župan Mestne Občine Maribor dr. Andrej Fištravec, direktor Urada vlade Republike Slovenije za mladino mag. Peter Debeljak in dr. Martina Rauter iz Urada za kulturo in mladino Mestne Občine Maribor.

Debata, ki so jo odprli je tekla predvsem o zaposlovanju mladih, o stanju domačega in tujega investicijskega kapitala v lokalnem okolju in odnosu mesta Maribor do mladih, ki v njem živijo. Pogovor ob čaju je bil namenjen temu, da so odločevalci slišali mnenja, predloge in probleme mladih, ki se jih omenjene tematike neposredno dotikajo. Kot so povedali mladi je stanje brezposelnosti mladih v občini velika, želijo si predvsem, da bi Mestna Občina Maribor prisluhnila njihovim predlogom ter, da bi lahko vzpostavili skupen dialog, saj kot pravijo jim lahko le tako uspe izboljšati stanje zaposljivosti. Beseda je včeraj tekla tudi o možnosti zaposlitve preko javnih del, za katere imajo mladi različno mnenje. So pa bili enotni, da se javna dela ne bi smela zaključiti takoj, ko preteče dani čas, temveč bi moral biti proces celovitejši.

Direktor Urada RS za mladino mag. Peter Debeljak, pa je včeraj dejal: “Državni zbor Republike Slovenije je danes sprejel prvi, z veliko večino sprejel Resolucijo o nacionalnem programu za mladino 2013-2022, katerega temeljni cilj je zagotoviti bolj pregleden in med posameznimi resorji usklajen pristop do problemov, s katerimi se soočajo mladi, obenem pa omogočiti, da se učinke posameznih sektorskih politik tudi spremlja in meri. Posledično bo omogočeno lažje in na vladni ravni enotno odzivanje na probleme mladih.”

Več o prispevku si oglejte v ponedeljek, 28. oktobra, ob 18.30, v oddaji Občinski informator na BK TV.

Mladinski mestni svet (1)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.