07:55, pon, 29. Apr

“Mladi za starejše”





Včeraj je v Rušah, v šotoru pri Športnem parku, potekalo 15. medgeneracijsko srečanje “Mladi za starejše”. Tako predstavniki prve, kakor druge starostne skupine so povedali, da se z veseljem družijo, drug drugemu prisluhnejo in se skupaj poveselijo.

Mladi za starejše 2

Mladi so pripravljeni na pogovor, poslušanje zgodb in sprejemanje znanja ter izkušenj starejših. To starejšim veliko pomeni, posebej tistim, ki so sicer – v njihovem vsakdanu – precej osamljeni. Tako so povedali na 15. medgeneracijskem srečanju, ki so ga pripravili predstavniki Občine Ruše.

Mladi za starejše

Organizatorica Hedvika Potočar je izpostavila, da je glavni namen srečanja medgeneracijsko druženje: “Prenašanje znanja mlajših na starejše, recimo v novejši tehnologiji, ki je tako zelo napredna, ker je težko biti v koraku s časom. Starejši pa, glede na izkušnje in doživljaje, ki so jih imeli, lahko mlajših predajo najdragocenejše modrosti.” V tej luči medgeneracijska druženja v Rušah tečejo od leta 1999. Letos so z aktivnostmi pomagali člani 14 društev – iz ruške in sosednjih občin – ter seveda številni srednješolci.

Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.