08:31, ned, 28. Apr

Mladoletniki nedovoljeno vstopili v državo





Včeraj, 3. 1. 2017, ob 17.20 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 50-letni državljan Turčije, voznik tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom, oboje turških registrskih oznak. Policisti so pri pregledu vozila ugotovili, da so se med tovorom skrivali mladoletni Afganistanci.

Policisti so ob pregledu vozila 50 letnega državljana Turčije ugotovili, da je bila pletenica, na kateri je carinska zalivka, na desni strani vozila prerezana in nato s pomočjo igle, ki je bila vstavljena v prerezana konca pletenice, ponovno sestavljena.

FOTO: PMP Gruškovje
FOTO: PMP Gruškovje

Tester ogljikovega dioksida je pokazal močno povečano vrednost CO2, detektor srčnega utripa pa je nakazal možnost, da so v priklopnem vozilu osebe. Ker je na podlagi testiranj obstajala verjetno, da so v notranjosti tovornega prostora skrite osebe, so policisti opravili temeljit pregled notranjosti tovornjaka in med tovorom našli sedem oseb, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli in vstopili v Slovenijo.

FOTO: PMP Gruškovje
FOTO: PMP Gruškovje

Vsi so bili državljani Afganistana, star med 14 in 15 let. Vsem sedmim so policisti zavrnili vstop v državo in so jih že sinoči predali hrvaškim varnostnim organom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.