20:24, pet, 5. Jul

MO Maribor o pozabljenih Studencih, pravijo, da se stanja zavedajo





Pred dnevi smo poročali o nezadovoljstvu bralca Aljoza, nad ureditvijo Studencev.

Alojz je takrat dejal, da bi želel “opozoriti na od občine in župana zadnja leta pozabljen severno zahodni del Maribora/Studenci, med železnico in reko Dravo predvsem ob Sokolski ulici.”.

Realizacija odvisna od zagotovljenih proračunskih sredstev v letu 2024.

Zdaj so se na omenjeno odzvali na Mestni občini Maribor: “Zavedamo se stanja Sokolske ulice, ki kaže potrebo po prenovi v celotni dolžini. Po pripravljenem planu za prenovo cest v petletnem obdobju je Sokolska cesta predvidena za obnovo že prihodnje leto, in sicer v dolžini 500 m. Realizacija je odvisna tudi od zagotovljenih proračunskih sredstev v letu 2024.”

Kot še dodajajo, so v lanskem letu na Sokolski cesti izvedli ukrep umirjanja prometa s sinusoidno grbino: “Tako imenovana »cona 30« je sicer smiselna rešitev za namene umirjanja prometa, a ne za Sokolsko ulico. Omejitev na 30 km/h je namreč možno uvesti le na način, da se glavna prometna smer pušča v omejitvi hitrosti v naselju (50 km/h). V omenjenem primeru bi tako na vseh stranskih ulicah, ki mejijo na Sokolsko, uvedli cono 30. Ta ureditev je bila že obravnavana in bo predvidoma uvedena v prihodnjem letu.”

FOTO: Pozabljeni Studenci, cestna in ulična infrastruktura je zastarela, dotrajana in nevarna

Dodajajo še, da je bila, glede zapuščenega objekta, podana prijava tudi na Medobčinsko inšpekcijo, kjer pa trenutno ne morejo voditi postopkov, saj še ni zaključenega zapuščinskega postopka: “Območje smo zaenkrat ustrezno zaščitili, preverili bomo tudi, kako še lahko ukrepamo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.