07:01, ned, 5. Maj

FOTO: Pozabljeni Studenci, cestna in ulična infrastruktura je zastarela, dotrajana in nevarna





V naše uredništvo se je obrnil Alojz, ki je dejal, da bi želel “opozoriti na od občine in župana zadnja leta pozabljen severno zahodni del Maribora/Studenci, med železnico in reko Dravo predvsem ob Sokolski ulici.”.

Infrastruktura dotrajana in nevarna

Cestna in ulična infrastruktura je zastarela, dotrajana, zanemarjena, nevarna, kakor tudi prometna signalizacija, ki se postavlja nestrokovno, pomanjkljivo, opozarja: “Kljub pogostim opozorilom in kontrolnim vožnjam Nigradovih preglednikov po ulicah se nič ne spremeni. Glede na povečan promet tovornih in osebnih avtomobilov iz Damiševega naselja, Dravskih elektrarn, Merkurja, povečanega števila prebivalcev, kolesarjev (ki se po Sokolski in Marxovi ulici vključujejo na Dravsko kolesarsko pot), se odgovorni ne zganejo in ne ukrepajo za zagotovitev ustrezne infrastrukture in varnega prometa ob in po Sokolski ulici, katere sanacija je bila predvidena že pred leti.”

V nadaljevanju zapiše: “Ob cesti, na levi in desni strani so delno pločniki in še ti dotrajani in brez ustrezne prometne talne in vertikalne signalizacije oz. z napačno signalizacijo ter brez dodatnih omejitev hitrosti. Navedeni nevarni pločniki in cesta, so istočasno šolska kolesarska in peš pot za številne učence OŠ Janko Padežnik ter druge uporabnike.”

FOTO: bralec Alojz

Nova dopolnjena signalizacija z pešce in kolesarje

Za potrditev navedenega je navedel pereči problem. “Zapora pločnika pred zapuščeno hišo Sokolska ulica 34, postavil jo je Nigrad pred več kot 10 leti in jo ves ta čas vzdržuje in menjava elemente zapore, posredno na račun davkoplačevalcev. Ker ni bilo ustrezne prometne signalizacije, so se vsa ta leta pešci izpostavljali nevarnosti hoje po cesti ob zapori, ali prečkanja ceste pred zaporo, do pločnika na južni strani ceste. Na pomanjkljivosti navedene zapore sem/smo že večkrat opozoril Nigrad, toda brez odziva.”

FOTO: bralec Alojz

Po dodatnem poslabšanju in opozorilu pomladi letos, o pomanjkljivo postavljeni prometni signalizacije, kam in kako mimo zapor za pešce, ob obstoječi zapori in novi dodatni zapori pločnika na nasprotni strani, ob izdelavi fasade na objektu Sokolska ul. 29, nadaljuje: “Rezultat opozorila je nova dopolnjena signalizacija za pešce in kolesarje. Ta je prvič postavila prometne znake za obvoz (kolesarji in pešci) pri obeh prehodih za pešce. Toda tudi ta je nejasna glede varnosti saj usmerja kolesarje na južno (levo) strani ceste oz. pločnika (vozijo naj po cesti ali pločniku).”

FOTO: bralec Alojz

Zaključi še: “Zanimivo je, da nobena od rešitev, ki je predstavljala in predstavlja nevarnost predvsem za pešce in kolesarje, ni ukrepala vsaj z umiritvijo prometa (30 km), kakor tudi na priključnih ulicah z “umirjevalci prometa”, podobno rešitvam na in ob Limbuški cesti, ki je manj obremenjena.”

Obrnili smo se na Nigrad in Mestno občino Maribor.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pišite nam na info.bktv@gmail.com.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.