11:55, čet, 2. Maj

MO Maribor o razrešitvi Srečka Đurova – problem pri razhajanju prioritet. Đurov bo dobil odpravnino





Poročali smo o tem, da je župan MO Maribor Saša Arsenovič, razrešil direktorja mestne uprave Srečka Đurova.

Srečko Đurov je za naš medij povedal sledeče: “To je pravica župana. Edino pravilno je, da zato tudi o razlogih vprašate njega. Razrešitev s položaja direktorja mestne uprave pa zame ni presenečenje. Moji pogledi na ključne prioritete Mestne občine Maribor in način njenega vodenja se precej razlikujejo od županovih.”

Kaj so pravi razlogi za razrešitev?

“Navkljub interesu javnosti o pravih razlogih za razrešitev, slednjih iz korektnosti do mestne občine in opravljenega dela, ne želim komentirati. Sam pa verjamem, da sem z vsemi svojimi odločitvami, usmeritvami in nasveti vedno ravnal v interesu mestne občine, zaposlenih ter občank in občanov,” še doda Đurov.

Do konca do koristi nadure in dopust

Pridobili smo tudi odziv Mestne občine Maribor: “Danes je bila vročena razrešitev direktorju mestne uprave, Srečku Đurovu, ki začne veljati 31. avgusta 2023. Do takrat bo direktor koristil letni dopust in nadure. Njegovo nadomeščanje bo do izvedbe razpisa za novega direktorja – direktorico zagotovljeno s strani
gospe Mateje Cekič, v času njene odsotnosti pa s strani gospe Lidije Krebl.”

Razhajanje v prioritetah pri delovanju mestne uprave

“Župan MO Maribor Saša Arsenovič sporoča, da se po dveh letih odličnega skupnega dela z gospodom Đurovom, v katerih so bili doseženi izjemni rezultati, žal razhajamo glede bodočih prioritet pri delovanju mestne uprave. Đurovu pripada odpravnina v višini 4 mesečnih plač, pri čemer bo natančna višina znana v septembru,” nam v odzivu še pojasnijo na Mestni občini Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.