14:59, pon, 13. Maj

MO Maribor se je odpovedala uveljavljanju predkupne pravice na kompleksu Hotel Arena, a pod pogoji





Mestni svetniki so se na današnji izredni seji seznanili z razlogi za uveljavljanje predkupne pravice na celotnem kompleksu Hotel Arena in pripadajočih zemljiščih ter podali predhodno pisno soglasje k osnutku pravnega posla za pridobitev nepremičnin, ki v naravi predstavljajo zemljišče okoli Hotela Arena, opremljen rabljen hotel Arena (novi in stari del), parkirišče in dovozne poti ter ciljno areno snežnega stadiona.

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je mestne svetnike na današnji seji seznanil s SPORAZUMOM O UREDITVI PRAVNIH RAZMERIJ PRI UVELJAVLJANJU ZAKONITE PREDKUPNE PRAVICE NA »KOMPLEKSU HOTELA ARENA«, ki ga je MOM sklenila z družbo Eurotas hoteli, d. o. o., najugodnejšim ponudnikom na javni dražbi nepremičnine Hotel Arena, izbranim s strani prodajalca Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Mestni občini Maribor deli, ki so v javnem interesu

S sporazumom podpisnika ugotavljata, da ima MOM skladno z Odlokom o določitvi območja predkupne pravice MOM na kompleksu Hotela Arena zakonito predkupno pravico, na delu nepremičnin (smučišče, parkirišče in dovozna cesta) pa ima izkazan javni interes. Predmetni sporazum sta stranki podpisali s ciljem, da MOM pridobi dele, ki so v javnem interesu. Dele, ki niso v javnem interesu, pridobi družba Eurotas hoteli.

MOM se je odpovedala uveljavljanju predkupne pravice na kompleksu Hotel Arena, pod naslednjimi pogoji:

– da pridobi brezplačno v last in posest smučarki poligon,
– da pridobi brezplačno v last in posest cesto, ki vodi proti Hotelu Arena, cesta pa nato postane javno dobro,
– da dobi v izključno last in posest del parkirišča pod hotelom in kupcu v zameno prenese v izključno last in posest zemljišče ob hotelu,
– da kupec v neposredni bližini hotela postavi otroško igrišče, doživljajski park in/ali zunanji fitnes, ki bo dostopen tudi javnosti, kar mu bo občina omogočila tako, da bo priskrbela ustrezno nepremičnino oziroma lokacijo.

Zgoraj naveden dogovor se izvede s sodelovanjem DUTB na način, da lastninsko pravico na nepremičninah, ki so predmet tega dogovora, na MOM prenese neposredno DUTB.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.