08:36, tor, 14. Maj

Močno neurje po državi povzročilo veliko težav





Večji del države so ponoči zajele močne nevihte z nalivi in vetrom. Neurje je povzročilo veliko težav, Številne ceste po državi so neprevozne, veter je podiral drevesa in odkrival strehe.

Najhuje je na goriškem, tolminskem, idrijskem, ljubljanskem, celjskem in mariborskem območju, pa tudi v Zasavju in ponekod na Gorenjskem.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zaradi poplavljenega cestišča in zemeljskih plazov popolne zapore na cestah: Žiri zaenkrat popolnoma odrezane od sveta, Bača pri Modreju – Dolenja Trebuša, Žiri – Trebija, Sp. Idrija – Želin pri Sp. Idriji, Bača – Petrovo Brdo med Grahovim in Koritnico.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Dopolnjeno dne, 22.10.2014, ob 8:13

Po podatkih Agencije RS za okolje so močno narasle reke in manjši vodotoki na širšem območju Škofjeloško-Polhograjskega in Cerkljanskega hribovja ter v srednjem Posočju. Na teh območjih poplavljajo hudourniki, zaledne vode in reke. Najmočneje sta narasli Selška in Poljanska Sora, ki poplavljata na večjem območju, tudi na območjih redkih poplav. Močno so narasle tudi Gradaščica, Cerknica, Trebuša, Bača in Ljubljanica, ki tudi poplavljajo.

V prihodnjih urah bodo reke na omenjenih območjih še naraščale in poplavljale. Močno bodo narasle tudi reke na širšem območju Pohorja, v Prekmurju, na Vipavskem in osrednji Sloveniji, kjer lahko reke tudi poplavijo. Ob visoki plimi in valovanju so na slovenski obali ogrožena valovom izpostavljena območja.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zaradi poplavljenega cestišča in zemeljskih plazov popolne zapore na cestah na cestah Dolenja Trebuša-Sp. Idrija, Škofja Loka Gorenja vas, Ljubljana-Polhov Gradec pri Gabrjah, Idrija-Marof-Žiri, Bača pri Modreju-Dolenja Trebuša, Žiri-Trebija, Sp. Idrija-Želin pri Sp. Idriji, Bača-Petrovo Brdo med Grahovim in Koritnico, LC Žiri-Goropeke, v Ljubljani Brdnikova ulica ter Večna pot.

Zaradi plazov in podrtih dreves je prekinjen železniški promet na nekaterih odsekih, saj so potrgane žice vozne mreže. Zaprta je železniška proge med Ruto in Podvelko ter med Podbrdom in Hudo Južno.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.