11:54, tor, 16. Apr

Moški iz okolice Maribora umrl na mrazu





Po poročanju številnih medijev je ekstremni mraz že terjal prvo žrtev. Moškemu iz okolice Maribora naj bi zdrsnilo na pragu pred hišo. Obležal je na tleh in umrl zaradi podhladitve.

Ekstremno nizke temperature naj bi že zahtevale prvo smrtno žrtev. Po poročanju številnih medijev je moški iz okolice Maribora prestopil prag svoje hiše, ko mu je spodrsnilo, pa je obležal na tleh. Zaradi izredno nizkih temperatur je umrl na lastnem dvorišču. Reševalci naj bi ga našli šele dan kasneje.

Največ žrtev med brezdomci
Ekstremno nizke temperature, ki so v teh dneh zajele praktično vso Slovenijo, so posebej nevarne za starejše ljudi in kronične bolnike. Najbolj ogroženi pa so brezdomci. V primežu “sibirske zime” so v mnogih evropskih mestih že organizirali prenočišča in hrano za brezdomce. Rdeči križ je po vsej Evropi vzpostavil ekipe nujne pomoči, ki posredujejo ob mrazu. Prebivalce opozarjajo naj bodo pozorni, kaj se dogaja z njihovimi sorodniki in sosedi. “Že če samo potrkamo in vprašamo, če kaj potrebujejo, storimo veliko. Lahko celo rešimo življenje,” so poudarili.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.