09:07, sob, 18. Maj

Most čez Dravo v Vuhredu bodo zaradi obnove zaprli v ponedeljek





Most čez reko Dravo v Vuhredu bodo zaradi načrtovane obnove zaprli v ponedeljek, 7. novembra, in ne danes ob 12. uri, kot je bilo nazadnje predvideno, so pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo. Razlog za prestavitev zapore so nedokončana dela v Vuzenici, skozi katero bo potekal obvoz ob zaprtju mostu v Vuhredu.

slika je simbolična
slika je simbolična

Izbrani izvajalec del, družba SGP Pomgrad, je v začetku avgusta začela s pripravljalnimi deli za načrtovano obnovo dotrajanega mostu čez reko Dravo v Vuhredu, v okviru katere bodo obnovili tudi bližnji nadvoz nad železnico. Obnova je skupno ocenjena na 3,4 milijona evrov.

Obnova bo predvidoma končana do konca maja 2018, do takrat pa bo po napovedih direkcije za infrastrukturo tudi zaprt most. V času zapore mostu bo promet preusmerjen prek Vuzenice, kar krajanom Vuhreda z okolico, pa tudi občanom Občine Ribnica na Pohorju, precej podaljša pot do Radelj ob Dravi. Med Vuhredom in Radljami je sicer slabe štiri kilometre, z obvozom prek Vuzenice pa je pot med Vuhredom in Radljami ob Dravi dolga dobrih 13 kilometrov.

Z zaporo mostu se bo med drugim podaljšala pot v šolo za učence iz Vuhreda in okolice, ki obiskujejo drugo in tretjo triado Osnovne šole Radlje ob Dravi, ter tudi za nekatere dijake, ki se šolajo v bolj oddaljenih krajih.

Med drugim v času zapore mostu v Vuhred ne bodo vozili avtobusi prevoznika Koratur, je razvidno iz objave na spletni strani Koraturja. Družba Arriva Štajerska pa je na svoji spletni strani objavila, da bo v času zapore mostu v Vuhredu ukinjeno avtobusno postajališče Havaji, vožnje v in iz Ribnice na Pohorju pa bodo preusmerjene prek Vuzenice.

Osebna vozila do največje dovoljene skupne mase 3,5 tone bodo v času zapore mostu v Vuhredu lahko za prečkanje Drave uporabljala tudi prehod prek hidroelektrarne Vuhred, in sicer vsak dan od 4. do 23. ure, za tovorna vozila pa je prehod čez elektrarno prepovedan.

Kot je med drugim še razvidno iz dopisa Dravskih elektrarn Maribor Občini Radlje ob Dravi, ki ga je ta objavila na svojih spletnih straneh, veljajo za prehod čez elektrarno še nekatere omejitve. Poleg tega je občina po koncu uporabe prehoda čez elektrarno dolžna na lastne stroške vzpostaviti prejšnje stanje oz. sanirati poslabšanje površin, namenjenih za prehod, še navaja dopis.

Zapora mostu čez Dravo v Vuhredu je bila sicer sprva napovedana za 10. oktober, a je bila zaradi gradnje kanalizacije in vodovoda v Vuzenici prestavljena.

Na direkciji so pred časom še pojasnili, da je glede na izdana soglasja za poseg v reko Dravo dela na mostu mogoče izvajati le v času od septembra do konca marca ter da zaradi stanja mostu z izjemo nekaterih pripravljalnih del tudi ni možno organizirati dela na način polovične zapore mostu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.