20:03, tor, 7. Maj

Motiv krvavega zločina na Štajerskem še ni znan, osumljencu grozi najmanj 15 let zapora





Kot smo včeraj že poročali, so bili policisti okoli pol šestih zjutraj obveščeni, da je na območju Policijske postaje Žalec, storilec do smrti zabodel 57-letno občanko in poškodoval 60-letnega občana ter pobegnil s kraja dogodka.

Slika je simbolična.

Motiv za tragično dejanje še ni znan, je sporočila Milena Trbulin iz Policijske uprave Celje. Po do sedaj zbranih obvestilih, je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom prespal pri njima ter v jutranjih urah, za zdaj še iz neznanega razloga, do smrti zabodel mamo ter z nožem poškodoval tudi očeta.

Oče uspel pobegniti, trenutno je njegovo stanje stabilno

Mati je na kraju dogodka poškodbam podlegla, očeta so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po trenutnih podatkih je njegovo zdravstveno stanje stabilno. 36-letnik je po tragičnem dejanju pobegnil s kraja dejanja. Kmalu po dogodku so ga policisti izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Osumljeni se prijetju ni upiral.

Odvisnež od prepovedanih drog

36-letnika, ki ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, doslej policisti niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oziroma drugih kaznivih dejanj povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa.

Priveden pred preiskovalnega sodnika

36-letnika bodo celjski policisti s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora po 1. odstavku 116. člena Kazenskega zakonika – 1B in poskusa umora po prvem odstavku 116. člena v povezavi s 34. členom Kazenskega zakonika – 1B, privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjeno dejanje mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.