18:45, pet, 19. Apr

Muta: Vodni izvir Laaken na avstrijski strani Mlak za oskrbo s pitno vodo v Muti je dokončan





“Vodni izvir Laaken na avstrijski strani Mlak, ki bo v prihodnje oskrboval prebivalce občine Muta s kakovostno izvirsko vodo, je dokončan,” je zapisal župan Občine Muta Mirko Vošner na svojem Facebook profilu. S tem je opravljeno še eno dejanje v nizu vzpostavljanja oskrbe s pitno vodo v tej občini.

“Vodovodni mojstri našega poslovnega partnerja Büro KOLLAR iz Visa so zajezili izvir, ga ustrezno zaščitili, namestili nerjaveč vodni filter, zasuli z grobnim peskom, vse skupaj obdali z vodotesno glino ter celotno zajetje zasuli z večmetrskim zemeljskim nasipom ter ga na ta način za več desetletij popolnoma zaprli pred kakršnimkoli zunanjimi vplivi,” je še zapisal župan Vošner in izpostavil: “Veliko delo je opravljeno na vodnem izviru, ki smo ga na pobudo g. Staudacherja, lastnika zemljišča, imenovali v Lorberjev izvir miru, prijateljstva in sodelovanja med prijateljskima državama Slovenijo in Avstrijo.”

Gre namreč za velik projekt, s katerim sta se povezali dve sosednji občini, ena na slovenski strani, druga na avstrijski strani, za oskrbo s pitno vodo v občini Muta. Župan je še zapisal: “Prepričan sem, da nam bo zdrava pitna voda iz Pernic, Mlak in Laaken služila dolga desetletja, hkrati pa nam bo v spomin in opomin, kako se delajo mali toda pomembnimi koraki med dobrosrčnimi ljudmi na obeh straneh državne meje.”

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.