16:01, ned, 19. Maj

MZZ: Slovenski državljani ne morejo več na Hrvaško in v Srbijo

Zaradi širjenja novega koronavirusa slovenski državljani ne morejo več vstopati na območje Hrvaške in Srbije, je na Twitterju sporočilo slovensko zunanje ministrstvo. Srbske oblasti so to sporočile tudi uradno na svoji spletni strani. Hrvaške oblasti pa prepovedi vstopa slovenskim državljanom še niso uradno potrdile.

VIR: pixabay.com

MZZ je na Twitterju sporočil: “Hrvaška po naših informacijah zavrača vstop državljanom Slovenije. Za tiste, ki imajo prebivališče na Hrvaškem, pa uvaja 14-dnevno samoizolacijo po vstopu na hrvaško ozemlje.”

Na ministrstvu so, po poročanju STA, pojasnili, da so informacijo o zavračanju slovenskih državljanov na meji s Hrvaško prejeli od slovenske policije in slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem. Uradne informacije o tem pa še nimajo, so dodali.

Srbska vlada pa je medtem na svoji spletni strani včeraj objavila, da je sprejela dodatne ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Uveljavili so začasno prepoved vstopa tujcem, ki prihajajo iz Slovenije, Francije, Nemčije, Avstrije, Španije, Grčije in Švice.

Dodali so, da v veljavi ostaja tudi začasna prepoved vstopa tujcem, ki so bili na Kitajskem, v Koreji, Italiji, Iranu ali Romuniji.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.