03:37, pet, 19. Apr

Na cestah in mejnih prehodih zastoji





Na slovenskih cestah zaradi gneče ponekod že nastajajo zastoji. Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Obrežje in Gruškovje so daljše čakalne dobe, je razvidno s spletne strani prometnoinformacijskega centra. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je sedemkilometrski zastoj, voznikom priporočajo izvoz Jesenice vzhod ali Lesce.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Zaradi gostote prometa in kontrole, ki jo izvajajo na avstrijski strani, pa občasno zapirajo predor Ljubelj. Med Hajdino in razcepom Draženci proti Hrvaški je na koncu podravske avtoceste kilometrski zastoj, na pomurski avtocesti pred prehodom Pince pa je po prometni nesreči še vedno polkilometrski zastoj.

Na primorski avtocesti je med Razdrtim in Uncem proti Ljubljani promet upočasnjen, potovalni čas se je podaljšal od 20 do 25 minut. Gneče in zastoji nastajajo tudi na cestah Lesce-Bled, Mojstrana-Kranjska Gora, Starod-mejni prehod Starod, Portorož-Sečovlje, Koper-Šmarje-Dragonja, Dolenje pri Jelšanah-Jelšane in Draženci-Podlehnik-Gruškovje.

Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je šestkilometrski zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja, po zadnjih podatkih slovenske policije pa so čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Na mejnem prehodu Sečovlje morajo osebna vozila za vstop in izstop čakati eno uro, pol ure pa na mejnih prehodih Obrežje in Sočerga, kjer morajo pol ure čakati tudi za izstop iz države. Na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Starod vozniki osebnih vozil na izstop iz države čakajo uro in pol, za vstop pa eno uro na Dragonji, 45 minut na Jelšanah in 20 minut na Starodu. Toliko je za vstop čakalna doba za osebna vozila tudi na mejnem prehodu Gruškovje, kjer pa morajo osebna vozila za izstop čakati eno uro.

Po napovedih prometnoinformacijskega centra bo največja gostota prometa zjutraj in dopoldne na koncu podravske avtoceste pri Dražencih in naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje. Zastoju se vozniki lahko izognejo, če uporabijo mejni prehod Dobovec, Zavrč, Ormož ali Središče ob Dravi.

Gost promet bo tudi na na primorski avtocesti od Ljubljane proti Obali, na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Portorož-Sečovlje. Promentnoinformacijski center voznikom za izogibanje zastoju priporočajo uporabo mejnega prehoda Sočerga. Sicer pa bodo najbolj obremenjeni mejni prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Tudi na cestah Kozina-Podgrad proti mejnemu prehodu Starod in Postojna-Ilirska Bistrica proti mejnemu prehode Jelšane, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri in na cesti Lesce-Bled je pričakovan povečan in gost promet. Vozniki naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru, še priporočajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.