08:49, sob, 18. Maj

Na decembrski skupščini o novem vodstvu Večera





Po zaključku prodaje večinskega deleža mariborske časopisno-založniške hiše Večer družbi Dober Večer v lasti Uroša Hakla in Saša Todorovića sledi prehod na enotirni sistem. Na skupščini, sklicani za 5. december, bodo lastniki med drugim odločali o imenovanju članov upravnega odbora in prenehanju mandata direktorju Juretu Strucu.

logo-vecer

Kot je razvidno iz sklica skupščine, objavljenega v današnji izdaji časnika Večer, novi lastnik Dober Večer predlaga razrešitev dosedanjih članov nadzornega sveta ČZP Večer Zvonka Murglja, Petra Graška in Matije Vojska. Za prihodnja štiri leta pa naj bi se kot predstavnike delničarjev izvolilo poleg Hakla in Todorovića še Miho Klančarja.

Na dnevnem redu sta tudi tudi predlog sklepa za spremembo statuta glede enotirnega sistema upravljanja ter imenovanje Hakla, Todorovića, Klančarja in Aleksandra Bratine za člane upravnega odbora. Skupščina naj bi tudi pooblastila upravni odbor družbe ČZP Večer, da po nastopu mandata pridobi največ 25.500 navadnih delnic ČZP Večer za račun družbe ČZP Večer, in sicer po najnižji ceni 2,45 evra na delnico in najvišji ceni 4,90 evra na delnico.

Postopek prodaje 79,24-odstotnega deleža mariborske časopisno-založniške hiše Večer družbi Dober Večer v lasti Uroša Hakla in Saša Todorovića se je sklenil na začetku oktobra, ko je prodajalec Delo prejel milijon evrov kupnine. S tem je bil zaključen dolgotrajni prodajni postopek, ki ga je Delu naložila Agencija za varstvo konkurence.

Novinarji Večera nad najverjetnejšim novim lastnikom že ob sklenitvi pogodbe z Delom sredi julija niso pokazali navdušenja, saj da je proces prodaje tudi tokrat tekel netransparentno in neodgovorno. Ob tem so opozorili, da Večer kot eden pomembnih medijev v Sloveniji dobiva lastnike, ki javno niso razkrili virov financiranja in niso dali nobenih formalnih zavez, da bodo medij ohranili.

Delo je imelo 79,24-odstotni delež Večera v lasti od novembra 2008, varuh konkurence pa mu je že septembra 2009 naložil, da mora zaradi presežne koncentracije na področju časopisnega in oglasnega trga v letu dni odprodati vsaj 75-odstotni delež v Večeru. Ostali manjšinski lastniki Večera so še Sod (10 odstotkov), Delo Prodaja (6,9) in mali delničarji.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.